Groene bloemkool groot succes in Oost-Europa

Onlangs stond hier een artikel over de voortreffelijke smaak van groene bloemkool. Ook in Polen is men blijkbaar gevallen voor de groene bloemkool. De introductie in de supermarkten was er een groot succes. Ook de telers zien de groene bloemkool wel zitten.

“De teelt is afgelopen zomer naar tevredenheid verlopen. Volgend jaar wil ik ook gaan planten voor productie in het vroege voorjaar en de herfst. Opmerkelijk is dat de groene bloemkool veel beter bestand bleek tegen ziektes op het veld dan zijn witte zusjes. Groene bloemkool heeft bij mij een streepje voor vanwege het arbeidsvriendelijke karakter. Anders dan bij witte bloemkool hoef je als teler de kolen niet handmatig tegen de zon te bedekken tijdens de veldperiode.” Józef Wilk (teler).

“Polen is een echt koolland. Afgelopen zomer zijn we dan ook vol vertrouwen de uitdaging aangegaan om groene bloemkool te introduceren in onze Poolse winkels. Het verkocht prima. De houdbaarheid van groene bloemkool is beter dan die van romanesco. We zijn erg positief en willen volgend jaar de aantallen aanzienlijk verhogen. Ook gaan we de kolen dan actief onder de aandacht van onze kopers brengen.”Mirosław Maziarka (Tesco).

"De proef met groene bloemkool bij Kaufland was een succes. Onze voorraad was na een maand al op! De producten gaven een mooie presentatie in het schap en ik denk dat deze zichtbare kwaliteit veel consumenten heeft overgehaald de groene bloemkool te kopen. Volgend jaar komt de groene bloemkool in grotere aantallen terug in onze winkels." Wojciech Szczepanowski ( Kaufland).

De beweegredenen van de Poolse consument worden binnenkort onderworpen aan een Rijk Zwaan consumentenonderzoek. Als alle voordelen goed in kaart zijn gebracht, is wat Rijk Zwaan betreft de opmars van groene bloemkool niet meer te stoppen. Eerst verder in Oost-Europa en uiteindelijk ook naar het westen.
Het volledige artikel staat op www.agf.nl , de informatie is van Rijk Zwaan.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen