Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
p. 24/27

Dead of Winter
aflevering 23
023_ddk_01
Dead of Winter
Transport?
Steed: -
Dr. David Keel: -
023_ddk_03
John Steed & Inez
Avengers op DVD
 zone 2
023_ddk_05
Kreuzer & Dr. David Keel
Credits

Scenario:
Design:
Regie:
Productie:
Eric Paice
Robert Fuest
Don Leaver
7 september 1961
Cast
Dr. David Keel
John Steed
Harry
Syd
Schneider
Dr. Brennan
Inez
Carol Wilson
Willi
Margarita
Weber
Ted
Kreuzer
Ian Hendry
Patrick Macnee
John Woodvine
Blaise Wyndham
Carl Duering
David Hart
Sheila Robins
Ingrid Hafner
Michael Sarne
Zorenah Osborne
Neil Hallett
Norman Chappell
Arnold Marle

Synopsis


Steed onderzoekt de dood van Gerhardt Schneider, een Nazi oorlogsmisdadiger. Schneider probeerde een nieuwe Fascistische partij op te richten onder de naam Phoenix. Zijn lichaam werd gevonden tussen diepgevroren vlees in de Londense dokken. Na ondervraging van de dokwerkers en Weber, de directeur van de vleesfirma, gaan Steed en Dr. Keel naar het mortuarium waar Dr. Brennan, een vriend van Keel, een autopsie uitvoert op het lichaam van Schneider. Wanneer Steed en Keel aankomen in het mortuarium is het lichaam van Schneider verdwenen en werd Dr. Brennan vermoord. Steed kan Dr. Keel overtuigen om zich voor te doen als een dokter van Phoenix die verwacht wordt in Londen. Willi een jeugdig lid van Phoenix neemt Dr. Keel mee naar de vooraanstaande Dr. Kreuzer, deze toont hem het lichaam van Schneider. Tot Dr. Keels verbazing is Schneider springlevend. Kreuzer verklaart dat hij een techniek ontwikkeld heeft om een personen in te vriezen. Kreuzer weet dat Dr. Keel een dubbelspel speelt en laat hem vastbinden en klaarmaken voor zijn volgend experiment. Ondertussen krijgt Steed het bezoek van Margarita, de vriendin van Willi. Margarita neemt Steed mee naar Dr. Keel. Ze arriveren in de dokken waar Steed aangevallen wordt door Kreuzers bende. Steed had echter op voorhand de dokwerkers gewaarschuwd zodat deze tijdig een reddende hand komen toesteken. Steed is juist op tijd om te voorkomen dat Dr. Keel dienst doet als proefkonijn voor Kreuzers experiment. De Phoenix organisatie wordt volledig opgedoekt.
023_ddk_02
John Steed, Dr. David Keel & Dr. Brennan
Trivia
Neil Hallett is ook te zien in 'The Winged Avenger' (Emma Peel kleur), 'Get-A-Way!' (Tara King), 'Faces' (The New Avengers) en 'Medium Rare' (The New Avengers).
Norman Chappell verschijnt in niet minder dan zes episodes, naast deze Dr. Keel aflevering kan u hem ook aan het werk zien in 'Dance with Death' (Dr. Keel), 'The Gilded Cage' (Cathy Gale), 'Dial a Deadly Number' (Emma Peel, z/w), 'Murdersville' (Emma Peel, kleur) en 'Fog' (Tara King).
023_ddk_04
Dr. David Keel & Weber
The Avengers?
Deze episode is momenteel enkel als reconstructie beschikbaar op de Optimum DVD set.
023_ddk_06
Margarita & John Steed

Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com