Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
p. 23/27

Kill the King
aflevering 22
022_ddk_01
Kill the King
Transport?
Steed: -
Dr. David Keel: -
022_ddk_03
John Steed, Carol & Crichton-Bull
Avengers op DVD
 zone 2
022_ddk_05
John Steed & Koning Tenuphon
Credits

Scenario:
Design:
Regie:
Productie:
James Mitchell
Paul Bernard
Roger Jenkins
30 augustus 1961
Cast
Dr. David Keel
John Steed
Koning Tenuphon
Prins Serrakit
Generaal Tuke
Mei Li
Crichton-Bull
Carol
Zoe Carter
Majoor Harrington
Ingrid Storm
U Meng
Suchong
Ian Hendry
Patrick Macnee
Burt Kwouk
James Goei
Patrick Allen
Lisa Peake
Peter Barkworth
Ingrid Hafner
Moira Redmond
Ian Colin
Carole Shelley
Andy Ho
Eric Young

Synopsis


Koning Tenuphon, die in Londen is om een oliecontract te ondertekenen, wordt met de dood bedreigt door dissidenten uit zijn eigen land. Steed krijgt de opdracht hem te bewaken. Er werd reeds een aanslag gepleegd op de Koning, tijdens zijn reis naar Londen schoot een steward in het vliegtuig op hem maar mistte doel en Prins Serrakit, de adviseur van Tenuphon, werd verwond. De steward werd gedood door Tuke, de koninklijke lijfwacht. Ondertussen arriveert in een flat tegenover de hotelsuite van Koning Tenuphon, een zekere majoor Harrington. Hij bedreigt de eigenares van de flat, Mrs Carter, door haar te vertellen dat haar man, een vermiste geheimagent, vermoord zal worden als ze niet toelaat dat hij van op haar flat op Koning Tenuphon mag vuren. Steed ontdekt dat U Meng de leider van de dissidenten een huurmoordenaar heeft ingeschakeld om de Koning om te brengen. Vermoedend dat de huurmoordenaar zijn slag zal slaan in de buurt van het hotel, controleert Steed alle mogelijke schuilplaatsen. Wanneer hij aankomt bij de flat van Mrs. Carter vertelt zij hem niets over majoor Harrington. Later op de dag worden de Koning en zijn gevolg nieuwsgierig naar het balkon gelokt door een laagvliegende helikopter. Steed vertrouwt het niet en gooit zich op de Koning net op het moment dat majoor Harrington een schot lost. De Koning blijft ongedeerd maar Prins Serrakit komt om het leven. Door een snelle reactie van Tuke moet majoor Harrington zijn snode daad met het leven bekopen.
022_ddk_02
Generaal Tuke
Trivia
Burt Kwouk (Koning Tenuphon) is beter bekend als Cato Fong, de knecht van Inspector Clouseau in de 'Pink Panther' films. Hij vertolkt eveneens een rol in de Vlaamse film 'She Good Fighter' en is ook te zien in de episodes 'Lobster Quadrille' (Cathy Gale) en 'The Cybernauts' (Emma Peel z/w).
Moira RedmondMoira Redmond (Zoe Carter) was Brian Clemens favoriet voor de rol van Emma Peel. Ze vertolkte onder meer een rol in de Pink Panther film 'A Shot in the Dark', 'The Return of the Saint', 'The Sweeney' en 'I, Claudius'. Ze is ook te zien in de allereerste episode 'Hot Snow'.
022_ddk_04
Zoe Carter, Majoor Harrington & John Steed
The Avengers?
Deze episode is momenteel enkel als reconstructie beschikbaar op de Optimum DVD set.
022_ddk_06
Crichton-Bull & Ingrid Storm

Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com