Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

mei 2004

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

Wegens computerproblemen was er geen nieuws tussen 23 mei en 5 juni

 

22 mei 2004:

Jelle De Wilde SK-speler van het jaar

In de opiniepoll op de site van SK Berlare werd Jelle De Wilde tot speler van het jaar gekozen. Nog op die site: vier spelers hun mening over het voorbije seizoen, de nieuwe reeksindeling is bekend (met Schoonaarde !) en de mening van Jacques Schreurs over de ploeg.

 

20 mei 2004:
Het Internationale Rode Kruis en de gevangenen in Irak

Op deze Rerum Novarumdag is nieuw een achtergrondtekst over de rol van het Rode Kruis bij de naleving van de Verdragen van Genčve. De tekst staat als gerangschikt als onderdeel van het discussiethema over de Golfoorlog, maar zou ook bij het thema Midden-Oosten kunnen staan.

 

17 mei 2004:

Burgemeester blijft

Na de gemeenteraadszitting kreeg nkb informatief de bevestiging (zie ook 21 april) dat burgemeester Van Sande normaal gezien tot de volgende verkiezingen aanblijft om dan de partij als lijstduwer te steunen. Dat is met de gedoodverfde opvolger, eerste schepen Luc Vercruyssen, afgesproken. Deze nieuwe regeling past zowel Vercruyssen, die zoals eerder gemeld, om beroepsredenen nu moeilijk de nodige tijd in het burgemeesterschap kan stoppen, als de burgemeester, die zich na meer dan 25 jaar burgemeesterschap moeilijk als raadslid in de gemeenteraad ziet zitten. De beslissing stelt de verjonging uit, die na de vorige gemeenteraadsverkiezingen voor januari 2005 was aangekondigd. De partij ziet dit nieuwe akkoord als enige mogelijkheid om zich voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen voldoende te wapenen.

 

17 mei 2004:

Korte gemeenteraad kondigt strenge politie aan

Op minder dan een uur was de gemeenteraad over, vanavond. "Dit was het hoogste uurloon dat we ooit kregen", zeiden sommige raadsleden achteraf. Op de agenda stonden dan ook vooral wat kleine puntjes zoals de aanvaarding van een gratis grondafstand in de Raapveldwijk, de verkoop van wat grond in Uitbergen, een beetje weguitbreiding aan de Frans Broeckaertlaan om zo twee extra terreinen bouwrijp te maken, de goedkeuring van de dienstjaarrekeningen van de kerkfabrieken en de aanduiding/verlenging van de mandaten van gemeentelijke vertegenwoordigers in enkele intercommunales. Gelukkig was er nog politiechef De Rocker, die het beleid in verband met verkeersovertredingen kwam toelichten (zie hier), of iedereen kon op minder dan een half uur naar huis ...

 

17 mei 2004:
Triatlonatleten halen goede resultaten

Afgelopen weekend namen Manuel Dreser, Erwin De Meyst en Bart Gruyaert van Beast Sport Team in het Nederlandse Kruiningen deel aan hun eerste (halve) triatlon (2.5 km zwemmen, 76 km fietsen en 20 km lopen). De wedstrijd was een voorbereiding op de Iron-Man op 4 juli in het Oostenrijkse Klagenfurt. Manuel Dreser eindigde na 4u08 als eerste Beastie, op een officieuze 22ste plaats (hij had 100m teveel gezwommen). Erwin De Meyst kwam een tiental minuten later over de streep. Bart Gruyaert eindigde na 4u48min. In totaal kwamen een 150-tal atleten aan de start.

 

15 mei 2004:
Donkmeerroute en 'bike wash'

Vanmorgen werden in het Provinciaal toerismekantoor aan het Donkmeer drie nieuwe wandelroutes voorgesteld: de Donkmeerroute in Berlare, de wandelroute Den Bunt in Hamme en de Buggenhoutbosroute. Ze passen in de nieuwe provinciale toerismepolitiek: met een knooppunt van wandel- en fietsroutes inspelen op de trend van zachte recreatie. Het provinciaal kantoor, dat tevreden terugkeek naar het eerste werkingsjaar, krijgt er een fietskuisdienst bij, een samenwerking met De Sperwer. Voor de pas opgerichte vzw Toerisme Schelde- en Denderstreek zijn deze fietsroutes een middel om kleinere gemeenten de kans te geven in samenwerking de eigen mogelijkheden aan de nieuwe toerist te tonen en zo met de steden te concurreren. De nieuwe routes kregen eenvormige wegwijzers. Ook al bestaande routes worden aangepast, om minder storend te zijn en beter in de omgeving te passen.

 

15 mei 2004:

Vijfde MEGA-actie

Op woensdag sluit politiezone Berlare-Zele de vijfde MEGA-actie af. Deze actie bestaat uit een lessenreeks in het lager onderwijs om leerlingen te leren neen zeggen aan drugs, alcohol en tabak, en eindigt de jongste jaren, dank zij een samenwerking met Rotary Dendermonde, steeds met een aangepast toneel en een fuif 'zonder alcohol, tabak en drugs om te tonen dat men zo ook plezier kan hebben'. Dit keer brengt men de musical 'Wat doe je in de kou', drie uit het leven gegrepen getuigenissen over verslaving. Dit jaar heeft de slotactiviteit plaats in De Zeven in Zele. De kinderen worden vanuit de drie deelgemeenten gratis vervoerd. De initiatiefnemers roepen ook de ouders op - noodzakelijke partners om het META-opzet te laten slagen -  om mee te doen.

 

13 mei 2004:

Maandag gemeenteraad

De agenda voor de gemeenteraadszitting van maandag 17 mei bevat niet echt spectaculaire punten. Maar je weet niet altijd vooraf wat er uit de bus komt. De agenda vermeldt onder meer de goedkeuring van de jaarrekeningen van de kerkfabrieken, het verlenen van een contract aan de scholengemeenschap en een verlenging van de mandaten in de participatieraad van de gemeenteschool, de uitbreiding van weginfrastructuur in de Frans Broeckaertlaan en het aanduiden van de vertegenwoordigers in de algemene vergadering van Finiwo, DDS, Verko en Imewo.

 

13 mei 2004:
Donkmeerroute bijna open

Zaterdag wordt de Donkmeerroute officieel geopend, in aanwezigheid van provinciaal gedeputeerde Carina Van Cauter en voorziter Johan Van Vaerenbergh van Toerisme Schelde- en Denderstreek. De route die bijna volledig rond het meer laat wandelen is een gezamenlijk initiatief van de provincie en de gemeente. Een verslag volgt.

 

13 mei 2004:
Meer over Beast Sport Team

De overwinning, zondag, van Mike Vanderroost was voor het nog jonge Beast Sport Team de eerste. De tekst van gisteren werd aangevuld.

 

12 mei 2004:
Uit het politieverslag

Snelheidscontroles

Bij controles op 4, 5 en 6 mei diende de politie in Zele 37 te snelle autobestuurders te verbaliseren en in Berlare zelfs 124 bestuurders. Het radarvoertuig stond in Zele opgesteld aan de Driesstraat, Langestraat, Lokerenbaan, Veldeken, Gentsesteenweg, Zuidelijke Omleidingsbaan, Bosstraat, Kouter,Veldekensstraat en Elststraat. In Berlare controleerde de politie aan de Donklaan, Schuitje, Hogeweg, Em. Hertecantlaan en Brugstraat, in Overmere aan de Baron Tibbautstraat, Kerkstraat, en Dendermondsesteenweg en in Uitbergen aan de Veerstraat.

Drugs en diefstal

Ook melden dat de politie de 21-jarige drugsdealer J.D.K. uit Zele aanhield, dat er vannacht is ingebroken in kringloopwinkel Spoor 2 en dat, nog in Zele, een 20-tal vogels (turquoisines, kwartels en kanarievogels) zijn gestolen.

 

12 mei 2004: (met aanvullingen op 13-5)
Sport

Overwinning voor Beast Berlare

Mike Vanderroost, een nieuw Gents lid van Beast Sport Team (o.m. triatlon), won tijdens het weekeinde de zwemloop van Wijnegem (500m zwemmen en 5000m lopen). Er waren een 60-tal deelnemers. Meteen is dit voor deze nieuwe vereniging de eerste overwinning. Op 31 mei nemen twee Berlaarse leden Daniėl Beeckman en Bart Gruyaert deel aan het WK Duatlon voor de Age Groups in Geel. Voor de Donkmeertriatlon bereiden een twintigtal leden zich voor en drie leden komen aan de start van het BK Triatlon.

10 mei 2004:

Uit het politieverslag

Inbraak in taverne

Zaterdagnacht stalen onbekenden in een taverne aan de Brielstraat aan het Donkmeer €100 aan wisselgeld en een doos cola-frisco's. Ze waren binnengeraakt door enkele houten panelen te verschuiven. 

Diefstal motorfiets

Dieven gingen zaterdagnacht aan de Damweg in Berlare aan de haal met een motor. Het voertuig stond naast de woning van de eigenaar met een motorslot vastgeketend.  

Aanrijding met een motorfiets

Zondag, omstreeks 15.40 uur, botsten een personenauto en een motorfiet op de Dendermondsesteenweg in Overmere. De bestuurder van de motorfiets, John M. (22 jaar) uit Berlare, werd licht gekwetst naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de personenauto, Martin M. (44 jaar) uit Herzele, bleef ongedeerd.

 

10 mei 2004:
Nog kampioenen

Zaalvoetbalclub Baert vierde zaterdag de kampioenstitel in 3de prov.

 

9 mei 2004:

Veel volk voor het provinciale kampioenschap
Het was een echte topdag aan het Donkmeer, voor het provinciale kampioenschap voor wielrenners uit de categorie elite zonder contract. De 191 gestarte renners zorgden voor een spannend einde. De 24 ontsnapten werden in de laatste ronde bijna door het peloton ingehaald. In de laatste kilometer sprong Gregory Vandenbossche nog weg. Pas enkele meters voor de aankomst werd hij voorbijgespurt door Dimitri De Fauw, Peter Schoonjans en Kurt Hovelinck. Voor De Fauw, die naar het wereldkampioenschap gaat, was het de zesde overwinning van het seizoen. Van de renners uit de Donkgemeenten zat enkel Jarno Van Mingeroet in de kopgroep, met een knappe achtste plaats als resultaat. Nog uit de Donkgemeenten werden ons Christophe Bracke (106de) en Peter Verhofstadt (113de) gemeld.

Aanvulling: we kregen reacties op het feit dat bij de bekroning van de winnaar enkel het Belgisch volkslied werd gespeeld, en dat voor een provinciaal kampioenschap. Blijkbaar was het orkestje van dienst niet gevraagd om ook de Vlaamse Leeuw te brengen.

6 mei 2004:

Geen sociale verkiezingen in de Donkgemeenten

Vandaag zijn de sociale verkiezingen begonnen, tenminste in de bedrijven met minstens 50 werknemers. In de Donkgemeenten voldoet, zo blijkt uit navraag bij de vakbonden, geen enkel bedrijf aan die voorwaarde. Er was twijfel over rusthuis Kruyenberg, maar een sociale inspectie wees uit dat men ook daar onder de grens bleef.

 

4 mei 2004:
Supporteren voor judoka Sofie De Saedelaere

Door haar overwinning tijdens de internationale tornooien voor Kadetten -17 jaar in Lommel, in het  Oostenrijkse Rorhbach en in het Tsjechische Jicin (4 maal ippon !) is Sofie De Saedelaere, lid van de Berlaarse judoclub, dicht bij een selectie voor het Europese kampioenschap. De volgende stap is het tornooi, nu zondag in het Duitse Heilbron. Daarna volgen een stage van drie dagen en selectietornooien in Nederland en Polen. Wie haar wil aanmoedigen kan dit met een mailtje of briefje naar nkb informatief.

 

3 mei 2004:
SK Berlare-site doet verder

De website van SK Berlare is nog niet aan rusten toe. Momenteel loopt er een poll naar de beste SK-speler en, wellicht vanavond nog, kan je er lezen wat Jacques Schreurs met de ploeg nog zoal voor heeft.

 

2 mei 2004:

Welkom aan de nieuwe EU lidstaten

Gisteren zijn we in Brussel mee de nieuwe lidstaten gaan verwelkomen. In allerlei standjes, in de Europese gebouwen maar ook in de parken en straten tussenin, stelden die zich voor aan de duizenden bezoekers. In het Europees Parlement kon men ook kennismaken met verschillende partijen. De Europese Instellingen, die normaal rond 9 mei, de dag van Europa, hun deuren openzetten, vervroegden dit om de grote uitbreiding te kunnen meevieren.

 

2 mei 2004:
Aanwinsten SK Berlare

De website van SK Berlare meldt de laatste aanwinsten voor het volgnede seizoen: spelers die dit jaar jaar actief waren bij derdeklasser TK Meldert en bij vierdeklasser Oudenaarde.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vīrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vīrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.