Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

juni 2003

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

juni 2003

Het huwelijk van dochter Maike zorgde er voor dat de site enkele dagen niet werd aangevuld. Maar buiten dat huwelijk is er niet zo erg veel gebeurd in de Donkgemeenten ...

 

28 juni 2003
Interview met De Gucht uitgesteld

Zoals te vrezen was, zorgden de regeringsonderhandelingen voor een uitstel van het interview met Karel De Gucht. Waarschijnlijk komt het er in de loop van volgende week. Wie vragen heeft kan die nog steeds hier melden. Doel van het gesprek is vooral inzicht te krijgen in de praktische werking van de hogere beleidsniveau's.

 

26 juni 2003:
Vermiste nog niet terecht

Kanaal 3 meldde vandaag dat er nog geen spoor is van de Dendermondenaar waarvan wordt vermoed dat hij in de Nieuwdonkvijver is vermist. Politie en parket onderzoeken intussen ook andere mogelijkheden voor zijn verdwijning.

 

26 juni 2003:
Petanquetornooi voor Vīrtop ?

Vorige zondag hield men in Moerbeke al voor de 12de keer een petanquetornooi, annex kipmaaltijd, ten voordele van het Roemeense dorpje Vīrtop. Moerbeke, en vrijwilligers uit Zele en andere gemeenten, hielpen bij de bouw van een dispensarium in het dorpje dat door Berlare werd 'geadopteerd' en zorgt er onder meer nog jaarlijks voor een kledingbedeling. Met de vele petanquers in onze gemeente, is niemand bereid iets dergelijks hier te organiseren ?

 

25 juni 2003:

Uit het politieverslag

Dendermondenaar verdronken in Nieuwdonkvijver ?
Sinds dinsdag zoekt de brandweer van Berlare, met steun van korpsen uit de omgeving, met  duikers en sonorapparatuur naar de 33-jarige Dendermondenaar F.R. Men vermoedt dat hij in de vijver is verdronken. Maandag kwam hij op Nieuwdonk kayaken. Omdat dinsdagmorgen zijn wagen nog op het domein stond en de kayak deels onder water vastzat, vreesde men het ergste. Het onderzoek leverde tot deze namiddag niets op. Als de man werkelijk is verdronken kan het lichaam, volgens deskundigen, door de grote diepte van de vijver - tot 20m buiten de zwemzone - en de watertemperatuur meerdere dagen verborgen blijven. 

 

25 juni 2003:
Nog wereldreizigers

In Het Nieuwsblad stond vandaag een interview met John en Stef, twee jonge inwoners van Overmere die in oktober aan een wereldreis beginnen. Ze stelden er hun bouwplannen voor uit en verkochten hun moto's. Dit, en de steun van familie, vrienden en sponsors, moet hun reis mogelijk maken. Om iedereen te laten meegenieten zetten ze alles op een website, een schat aan informatie voor wie thuis moet blijven of voor wie zelf aan zo een avontuur denkt. Tijdens de reis willen ze regelmatig een dagboek op de site bijhouden. Die won intussen al verschillende prijzen. 

 

24 juni 2003:
Villa Politica met kanton Zele-gekozenen

nkb informatief kreeg de toezegging van de polici uit kanton Zele, die verkozen zijn voor provincieraad (Maria Verheirstraeten-CD&V) en kamer (Karel De Gucht-VLD en Greta D'hondt-CD&V) dat zij willen meewerken aan een soort van Villa Politica. Regelmatig en zeker wanneer de actualiteit daarom vraagt, zal nkb informatief een van hen interviewen. De gesprekken willen achtergrond brengen bij actuele thema's, maar vooral  informeren over hoe bepaalde zaken tot stand komen.

Ook uw inbreng is daarbij welkom. Hebt u een vraag, mail het en in de mate van het mogelijke komt uw onderwerp aan bod. Het eerste gesprek heeft plaats op zaterdag 28 juni met Karel De Gucht (als er geen onverwachte gebeurtenissen zijn), die als VLD-voorzitter aan de regeringsonderhandelingen meedoet. (Het verslag zal u wegens familiale omstandigheden wellicht niet voor zondagavond kunnen lezen.)

Mogen we even verder kijken: misschien wordt dit de aanzet tot een maandelijks gesprek in aanwezigheid van een 'levend publiek' ? Geļnteresseerd ? Laat het hier weten. Het kan helpen om de politici ook daaraan te laten meewerken.

 

24 juni 2003:
Uit het politieverslag

Gerechtelijke actie tegen inbraken in woningen
Maandagnacht hield de plaatselijke politie, samen met korpsen uit omliggende politiezones controle-acties in het kader van het Actieplan tegen inbraken in woningen. Tegelijk werd gelet op verkeersveiligheid en op de drugsproblematiek. Vanaf 22.00 uur hielden de normale interventieteams, versterkt met 10 extra mensen, intensieve controles aan de toegangswegen naar Berlare en Zele, o.a. aan de afritten van de E17, het industriepark in Zele en de Scheldebruggen in Berlare en Uitbergen. Sporen van inbraken werden niet gevonden, wel diende een dronken bestuurder onmiddellijk zijn rijbewijs af te geven en werden auto's onderzocht van bestuurders die men van druggebruik verdenkt.

 

23 juni 2003:
Schoolverlatersactie

Aan schoolverlaters en andere of ander werk-zoekenden: vergeet de schoolverlatersactie niet op woensdag 25 juni in jeugdhuis Juvenes in Zele. Een initiatief van de Lokale Werkwinkel, actief voor Berlare en Zele. Lees er hier meer over.

 

23 juni 2003:
Fuifzaal zorgt voor herrie tijdens gemeenteraad

De jeugdraad zorgde voor spanning tijdens de gemeenteraad. Aanleiding was een voorstel om het subsidiereglement aan te passen nu Joko niet meer in aanmerking komt. Eerder was voorgesteld om het vrijgekomen bedrag niet zomaar te verdelen over de overblijvende verenigingen en een deel opzij te leggen in een spaarpot. De jeugdraad vroeg nu om aan die pot een bestemming te geven, eventueel de bouw van een fuifzaal. Omdat de spaarpot hoedanook na vijf jaar slechts maximaal € 12.500 groot kan zijn, vreesde de CD&V-meerderheid dat de gemeente door dit goed te keuren zich zou engageren om een flink deel bij te leggen en dat vond men te ver gaan. Omdat er een situatie dreigde dat de oppositie zich wel achter het voorstel zou scharen en de meerderheid niet, werd het CD&V-standpunt na een schorsing aangepast. Op drie CD&V-onthoudingen (Bart en Patrick Van Malderen en Jan De Palmenaer) na keurden allen het voorstel uiteindelijk goed. In naam van de 'onthouders' zei Bart Van Malderen dat men werkingssubsidies van projectsubsidies moet onderscheiden en dat hij wel bereid was over een eventuele fuifzaal te onderhandelen. Het nu al vastleggen in het subsidiereglement noemde hij politiek opportunisme. De oppositie herhaalde dat de meerderheid dan maar een beter voorstel had moeten geven.

Meer over de gemeenteraad vind je hier.

 

22 juni 2003:
Gemeenteraadsagenda

Zoals reeds gemeld is er op maandag 23 juni gemeenteraad (20 uur). Op de agenda staan heel wat interessante punten. Zo is er de geplande vorming van (gemeente)scholengemeenschap Scheldeland, de goedkeuring van het bouwproject van Hulp in Woningnood aan de Gaver (25 appartementen op de plaats van de vroegere meisjesschool), het princiepsbesluit om gedurende drie jaar de loods van VVV-Donkmeer te huren, het verplaatsen van het fietspad langs het gemeentepark in Overmere (om parkeerplaatsen te creėren), de aankoop van een motorboot (voor de controles op het vissen en voor de jaarlijkse triatlon), en het plaatsen van een voetgangersbrug over het Donkmeer ter hoogte van de Scheve Villa (onder meer om zo een provinciale wandelroute rondom het meer mogelijk te maken).

 

21 juni 2003:
Aanmoedigingen voor Koenraad D'Heer

We ontvingen de eerste aanmoedigingen voor Koenraad D'Heer, finalist bij de wedstrijd voor de 'Mooiste boer van Vlaanderen'. Lees er hier meer over.

 

21 juni 2003:
Frank heeft doel bereikt

Zoals aangekondigd is Frank Maes donderdag in Santiago de Compostella aangekomen, na een staptocht van zo'n 1800km. ZOndagavond wordt hij om 18 uur aan de kerk in Mere verwacht, zoals hij vertrok, al stappend. Het is nu afwachten of zijn pelgrimtocht ook iets opbracht voor zijn eigenlijk doel: onderzoek naar de oorzaken en de preventie van wiegendood een financiėle steun geven. Je leest er meer over op zijn website.

 

18 juni 2003:
Frank is er bijna

De pelgrimtocht van Frank Maes zit er bijna op: morgen volgt nog een kleine tocht van ongeveer 10km tot Santiago de Compostella. Vandaag kon hij de dagboekverslagen tot 17 juni doorsturen, maar nu is zijn belkaart op. Voor zijn terugkomst in Mere vraagt hij om hem wat tijd te gunnen om zich terug aan te passen na meer dan 80 dagen stappen. Het is hem gegund.

 

17 juni 2003:

Gemeenteraad
Op maandag 23 juni vergadert de gemeenteraad. De agenda belooft alvast een belangrijk punt. Meer hierover later. En wie er bij wil zijn, komt tegen 20 uur naar het gemeentehuis.

 

17 juni 2003:
Steun Frank !

Frank Maes is op enkele stapdagen van zijn bestemming, Santiago de Compostella. Op zijn website komen er wellicht geen dagboekverslagen omdat in de dorpjes die hij nog doormoet wellicht geen emailverbinding mogelijk is. En ook, Frank wil nog wat euro's overhouden voor het onderzoek naar wiegendood, waarvoor het toch allemaal is begonnen. Tot nu hebben sponsors zo'n 4.200 euro bijeengebracht. Frank hoopt dat de 1800km stappen toch nog iets meer opbrengen. Wie nog iets wil storten, kijkt best op zijn site hoe dat kan.

 

16 juni 2003:
Koenraad D'Heer favoriet

Na de voorstelling van de 16 finalisten voor de wedstrijd 'Mooiste boer van Vlaanderen', lijkt Koenraad het alvast bij de pers goed te hebben gedaan. Zowel Het Laatste Nieuws als Radio2- en Kanaal3-journaliste Joyce Verdonck noemen hem hun favoriet. Wie hem met een berichtje een steuntje wil geven kan dit via deze site.

 

16 juni 2003:
Uit het politieverslag

Inbraken in oud-gemeentehuis en Parochiale Kring van Overmere
Vandaag raakte bekend dat zaterdagnacht zowel in de Parochiale Kring als in de bibliotheek in het oud-gmeentehuis is ingebroken. De politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat. De omvang van de schade of van de buit is nog niet bekend.

 

15 juni 2003:
Heroļne, zelfmoorden en wapenbezit

De column probeert een eigenzinnige link te leggen tussen het stijgend heroļnegebruik, de zelfmoorden en het stijgend wapengebruik. Reageer !

 

15 juni 2003:
Nog vier dagen stappen

Frank Maes hoopt donderdagmorgen in Santiago de Compostella aan te komen, na ruim 1800km stappen. Lees hier zijn dagboek en wanneer deze ex-Overmerenaar, op stap om studie over wiegedood te steunen, in Mere wordt verwacht.

 

14 juni 2003:
De Gucht federaal volksvertegenwoordiger

Karel De Gucht (VLD) zei in het Radio 1-programma 'Groot Gelijk' dat hij er voor kiest om binnenkort naar het federale parlement te verhuizen. De Gucht begon zijn politieke carričre in het Europees Parlement en is momenteel lid van het Vlaamse. Op 18 mei werd hij zowel voor de federale kamer als voor de senaat gekozen. Hij wil de kans gebruiken om een jaar federaal te werken. Voor de Vlaamse verkiezingen van volgend jaar wil hij de VLD-lijst trekken en terug naar het Vlaamse Parlement gaan. Er werd niet gevraagd naar zijn minister- of Europese commisssarisambities. Zijn beslissing maakt dat kanton Berlare-Zele twee vertegenwoordigers in de kamer zal hebben: De Gucht (VLD) en Greta D'hondt (CD&V).

 

14 juni 2003:
Frank Van Laecke werkt aan kerstmusical

Deze week raakte bekend dat Frank Van Laecke, deze zomer regisseur voor de Festivaria-opvoeringen van 'The King and I', werkt aan de kerstmusical 'Sanctus'. In december gaat die in premiére. Het is de bedoeling die ook in het buitenland op te voeren.

 

14 juni 2003:
Koenraad D'Heer kandidaat 'Mooiste boer'

Het is nu zeker: Koenraad D'Heer behoort tot de 16 finalisten voor de wedstrijd 'Mooiste boer van Vlaanderen'. De selectie (uit 42 kandidaten) werd gisteren bekendgemaakt en vanavond, tijdens de Nacht van de Boerin in Astene-Deinze, gebeurt de voorstelling aan het grote publiek. De jury, vooral mensen uit landbouworganisaties, beoordeelt de kandidaten op hun persoonlijkheid en uitstraling, maar er komen in augustus ook praktische proeven. De winnaar is in september gekend. Koenraad rekent vooral op zijn spontaneļteit en zijn creativiteit. De organisatoren zijn ook gewaarschuwd: "Ik zal niet zomaar alles doen wat me wordt gevraagd." Voor Koenraad blijft de voornaamste motivatie meehelpen aan een beter imago voor de landbouw. De eerste prijs, een jaar rijden met een 4x4, zegt hem weinig. "Ik heb al een auto." Of hij steun kan gebruiken van de bevolking van de Donkgemeenten ? "Ik heb een achterban van zo'n 60 mensen, familie en vrienden. Wie me wil steunen en vanavond of bij andere gelegenheden meewil, kan kontakt met me nemen (052-45 07 44). Maar gewoon eens aan me denken helpt ook wel. Ik geloof sterk in de kracht van het positief denken."

Wie Koenraad wil steunen kan dit ook met een e-mailtje naar deze site.

 

13 juni 2003:
Een Europese grondwet ?

Vandaag, dus zeker niet bijgelovig, sloot de Europese Conventie haar werkzaamheden af. Op het laatste moment kon zich toch een meerderheid van de 105 leden, afgevaardigd door de Europese Commissie, het Europese of de nationale parlementen van de huidige en de toekomstige lidstaten en door de regeringen, achter een tekstvoorstel voor een grondwet scharen. De tekst moest een compromis worden tussen de landen die meer Europa willen en zij die de nationale belangen nog steeds belangrijker vinden, tussen de kleinere en de grotere lidstaten, tussen de voorstanders van meer sociaal Europa en diegenen voor wie de economische vooruitgang de motor moet zijn ... Oorspronkelijk was het de bedoeling om vooral een bijdrage te leveren tot de aanpassing van de Europese instellingen op de uitbreiding met tien nieuwe lidstaten in 2004, en met wellicht nog eens twee in 2007. Ook Karel De Gucht (VLD) behoorde tot de elf Belgen die deel uitmaakten van deze vergadering die zo'n 16 maanden over deze grondwet debatteerden. Het resultaat noemde voorzitter Giscard d'Estaing 'niet perfect maar meer dan verhoopt'. Vooraleer deze tekst echt de Europese grondwet wordt,  moet eerst de Raad (= de top van staatshoofden en regeringsleiders) op 21 en 22 juni, en later de lidstaten in een intergouvernementele conferentie,  zich achter dit voorstel scharen. Zij kunnen nog wijzigingen aanbrengen. UIteindelijk moeten de parlementen van de lidstaten hun fiat geven. In sommige landen denkt men er aan om via een referendum alle kiezers te laten meebeslissen.
Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Conventie. Geļnteresseerd om eens een info-avond hierover te houden ? Laat het hier weten.

 

12 juni 2003:
Confidenties met Guy Van Cauteren

Nu zondag in de tweede aflevering van 'Confidenties in de Provence' interviewt Betty Mellaerts de Berlaarse meesterkok Guy Van Cauteren en de bijna ex-burgemeester van Antwerpen, Leona Detičge.

 

12 juni 2003:
Onderhoudswerken Planetinternet

Door onderhoudswerken aan de webserver bij Planetinternet konden de berichten van gisterenavond niet worden doorgestuurd en was deze site niet bereikbaar. Onze excuses hiervoor.

 

11 juni 2003:
Veel heroļnegebruikers in Berlare

Tijdens de vergadering van een werkgroep die iets wil doen om het stijgend druggebruik in de gemeente tegen te gaan, zei Chris De Rocker, hoofd van politiezone Berlare-Zele, dat er veel heroļnegebruikers zijn in de zone. Dat blijkt onder meer uit het aantal mensen dat in behandeling is en als vervangmiddel metadon krijgt. De politie heeft de jongste maand in de zone drie dealers kunnen oppakken. Daarnaast wordt ook preventief gewerkt en moeten razzia's op vermeende ontmoetingsplaatsen ontradend werken bij jonge mensen. De werkgroep kreeg te horen dat de gemeente nog dit jaar hoopt een preventiewerker aan te nemen die acties kan coördineren, niet alleen rond druggebruik maar ook voor andere verslavende middelen. Vooral het bespreekbaar maken van het probleem, jonge mensen leren 'neen' te zeggen, en de opvang van de drugslachtoffers zouden prioriteiten moeten worden. Freddy Massart, schepen in Zele, en de Zeelse preventiewerker beloofden alvast om de Donkgemeenten met raad bij te staan en ervaringen uit te wisselen.

 

11 juni 2003:
Ontmoetingscentrum in Uitbergen

Vandaag vernam nkb informatief dat het gemeentebestuur de toelating heeft gekregen om de gebouwen van de vroegere gemeenteschool in Uitbergen aan de Veerstraat af te breken en er een nieuwbouw te zetten. Het gemeentebestuur wil er een ontmoetingsruimte van maken. De werken zouden nog dit jaar kunnen beginnen. 

 

11 juni 2003:
Nieuwe voorzitter Uitbergse dorpsraad

Gisterenavond koos de dorpsraad van Uitbergen Roger Rogiers als nieuwe voorzitter. De raad besloot zich aan de eigen reglementen te houden en iemand aan te duiden die al in de raad zit. Na het plotse ontslag van Marc Ducquet nam Jan De Palmenaer het voorzitterschap tijdelijk over. De dorpsraad is een officieus orgaan waarin de Uitbergse verenigingen overleggen over plaatselijke zaken en adviezen bepalen die naar het gemeentebestuur worden doorgegeven.

 

11 juni 2003:
Goede opkomst voor historische repetitie

Naar verluidt was er een goede opkomst voor de historische eerste gezamenlijke repetitie van muzikanten van fanfare De Vriendenbond en harmonie Volharding. Voor de nieuwe dirigent, Dennis Van Broeck, was dat alvast een opsteker. Maar ook voor de besturen van de beide muziekverenigingen die tot een fusie willen overgaan. De komende maanden moeten wel nog verschillende zaken worden afgesproken: bestuur, naam, lokaal, uniform (?), materiaal, bergruimte ... De eerste repetitie kreeg alvast de aandacht van Radio 2.

 

10 juni 2003:
Drugpreventiewerkgroep

Morgen, woensdag, is er om 20 uur in cultureel centrum Stroming een bijeenkomst voor al wie zich wil informeren over hoe drugspreventie in de Donkgemeenten zou kunnen en er zich eventueel mee wil voor inzetten. Op het programma staan een uitleg over hoe Zele het aanpakt, een briefing over de themaweek hierover in gemeenschapsschool Ten Berge en een stand van zaken over drugspreventie door de lokale politie. 

 

10 juni 2003:
Nog 10 moeilijke stapdagen voor Frank

De tien laatste dagen naar Santiago de Compostella worden wellicht nog heel zwaar voor (ex)Overmerenaar Frank Maes. Jean, een stapvriend, diende hen in Leon te verlaten omdat zijn vader is overleden. Frank heeft het hier duidelijk moeilijk mee. Steun Frank tijdens de laatste 200km van zijn tocht voor meer studiewerk naar de oorzaken van wiegendood. Je leest er hier meer over.

 

9 juni 2003:

Berlaarse fanfares één
Het wordt morgen een 'historische' dag voor de fanfares in Berlare: voor het eerst repeteren de muzikanten uit de 'katholieke' Vriendenbond en de 'socialistische' Volharding samen. De besturen van de beide muziekverenigingen beslisten onlangs om tot een fusie over te gaan en zo het voortbestaan te garanderen. Het lokaal van de Vriendenbond, de ruimte boven de parochiezaal, blijft vooralsnog de gezamenlijke ruimte. Met de gemeente zijn besprekingen begonnen om eventueel iets ruimers te mogen gebruiken.

 

9 juni 2003:
Is er toekomst voor kleinere feesten ?

De column van deze week heeft het over de nood aan het voortbestaan van kleinere wijk- of verenigingsactiviteiten.

 

9 juni 2003:
Chris Coppens wint Pinksterprijs
(met aanvulling 's avonds)
De wielerwedstrijd 11de Grote Prijs Luc Vercruyssen, een traditie bij de Daalkermis opgezet door de Puiterijders, werd gewonnen door Oordegemnaar Chris Coppens. In de laatste ronde kon hij twee medevluchters nog op een achterstand rijden. Het peloton kon in die ronde bijna de anderhalve minuut verschil goedmaken.
Overigens moest de wielerwedstrijd de kermis wellicht goedmaken. Het tennis en het voetbal waren een goede uitleg voor de geringe opkomst zaterdagnamiddag, en het onweer hield zondag wel een aantal mensen thuis, maar de jazzavond zondagavond verdiende toch wel wat meer volk. Vooral Berlaarse muzikanten werden door de organisatoren sterk gemist. Achteraf gezien bleken de organisatoren nog tevreden met het resultaat. Voorzitter Hugo Vercruyssen had het zelfs over 'wellicht eindelijk een overschot' en plannen voor een 'gouden puitenworp' als hoofdprijs bij de even traditionele worp vanuit de brandweerladder.

6 juni 2003:
Ray of Hope: voogdij blijft

Ray of Hope, de organisatie die al enkele gezinnen in Berlare hielp om een kind te adopteren, mag van de nieuwe Vlaamse minister Byttebier tot september verder de nog lopende 35 dossiers afwerken. Ditmoet gebeuren onder voogdij van Kind&Gezin en van Kind en Adoptiegezin. In september loopt hoe dan ook de erkenning af. Mieke Vogels had de organisatie in december onder voogdij gezet na klachten over de kwaliteit van de dienst en van contactpersonen in sommige van de landen waaruit de adoptiekinderen komen. 

 

6 juni 2003:
Snelheidscontroles

Bij de bekendmaking van de winnaars van de gemeentelijke verkeerswedstrijd in Zele, die er al voor de 35ste keer werd georganiseerd voor de leerlingen van het 4de tot het 6de lagere, kondigde burgemeester Poppe aan dat in politiezone Berlare-Zele  snelheidscontroles gebeuren op 10 en 11 juni tussen 5 en 24 uur. Hij voegde er wel niet bij in welke straten. De politieraad besliste om dergelijke controles elke maand gedurende twee dagen te doen.

 

6 juni 2003:
De kamerkommissies voor Greta D'hondt

Het lid van de federale kamer uit kanton Zele, Greta D'hondt (CD&V), legde gisteren de eed af. Wellicht volgende week al start het werk in de commissies, eerst met de samenstelling. Volgens het behaalde resultaat mogen de partijen een aantal mensen naar de verschillende commissies sturen. D'hondt is kandidaat voor de commissies 'sociale zaken' en 'Europa' en plaatsvervanger voor onder meer 'financiėn'.

5 juni 2003:
Gordelcontrole

De politie van zone Berlare-Zele kondigt aan dat ze, in het kader van de nationale BIVV-actie om het dragen van de autogordel te bevorderen, de komende dagen minstens twee uur per dag hierop controles zal  uitvoeren. Het blijkt immers dat nog te veel autogebruikers de dikwijls levensreddende gordel niet aandoen.

 

4 juni 2003:
Overmeerse Moeder Vos

Wie wil lezen wat Overmeerse studenten in hun eigen studentenclub Moeder Vos zoal uitstaken, moet het jongste nummer van het tijdschrift van de Overmeerse Heem- en Oudheidkundige Kring lezen. Met de nodige pittige anecdotes ...

 

4 juni 2003:
Over bouwgronden en afvalophalingen

Het jaarverslag van intercommunale DDS (Dender, Durme en Schelde) vermeldt onder meer wat men in 2002 in de Donkgemeenten deed.

bullet

Grond- en woningbeleid:
In de Kerkveldwijk in Berlare is 1390m2 bouwgrond aangekocht (eigenlijk betrof het de wederaankoop van 2 eerder verkochte percelen)  en 14.093m2 of 21 sociale kavels verkocht. DDS heeft in het Kerkveld nog 2,4ha over. Overigens werd onlangs meegedeeld dat de derde verkoopfase binnenkort start. Vermoedelijk in september of oktober begint de campagne voor 15 percelen van tussen 5a50ca en 8a50ca groot. Ze moeten bouwklaar zijn in januari 2004. DDS heeft in Berlare (Kerkveld) 14 bestaande en nog 2 geplande huurwoningen, in Overmere 1 (Boerenkrijglaan) en in Uitbergen ook 1 (Moleneinde).

bullet

Musem en Nieuwdonk:
DDS hield toezicht op de werken aan het boerenkrijgmuseum dat men voor de gemeente bouwt. De intercommunale gebruikte er volgens het verslag in 2002 € 552.127 voor en heeft voor het hele project € 625.000 ter beschikking. De gemeente, die het gebouw zal huren, staat ook in voor inrichting en afwerking, en later ook voor het beheer. In het Nieuwdonkdomein investeerde men voor grondaankoop, voor de renovatie van de speeltuin en voor de afwerking van de chalet, samen goed voor meer dan € 63.000. Wellicht mede door het mindere zomerweer trok het domein in 2002 met 55.000 betalende bezoekers er zo'n 30.000 minder aan dan het jaar voordien.

bullet

Afvalberg:
Het jaarprogrogramma geeft de cijfers van wat in de Donkgemeenten aan huisvuil, papier, glas en ander afval is opgehaald of naar het containerpark gebracht. Een overzicht vindt u hier.

2 juni 2003:
Mijn zoon kan fietsen

Een column die even stilstaat bij de kleine dingen die steeds weer aantonen hoe de geschiedenis zich herhaalt.

2 juni 2003:
De lokale werkwinkel

Sinds enige maanden betalen Berlare en Zele voor de uitbouw van een Lokale Werkwinkel, die helpt bij het zoeken naar werk. Lees hier wat die zoal kan doen en over hun actie naar schoolverlaters. 

2 juni 2003:
Weg die oorlog en de verkiezingen

De 'teasers' over de Irakoorlog en de federale verkiezingen zijn verdwenen. De informatie is echter nog steeds beschikbaar.

1 juni 2003:
E17 op- en afritten gesloten

Tussen 2 en vermoedelijk 10 juni zijn de op- en afritten van de E17 in Lokeren gesloten om de werken op dat deel van de autosnelweg te kunnen uitvoeren. Wie dus naar Antwerpen moet gaat er best in Beervelde op of rijdt via de oude baan Lokeren-Sint-Niklaas-Antwerpen. Door deze sluiting zal er wellicht ook meer verkeer zijn op de gewestweg tussen Lokeren en Dendermonde.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vīrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vīrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.