Groente op de barbecue

Barbecuetijd! Wist je dat je bijna alle groentesoorten op de barbecue kunt leggen? Het is een gezonde én lekkere manier om groenten te laten garen.

 

 

Dit is deel 17 uit de serie
Groenten op de barbecue, hoe doe je dat?

Met deze tips ga je gegarandeerd smullen:

• Asperges, aubergines (in dikke plakken), bleekselderij (de dikke stengels), grote champignons, courgettes (in schijfjes), knolselderij (in dikke plakken), paprika's, prei, raapjes, suikermaïs, tomaten, uien, venkel (in dikke plakken) en wortelen (de dunnere exemplaren) kan je rechtstreeks op de vuurgloed roosteren. Strijk ze dan wel eerst aan alle zijden in met een heel dun laagje olie. Keer ze tijdens het roosteren geregeld om en kruid ze pas op het einde met peper en zout. (zie ook 10 tips voor groenten op de barbecue)

• In een papillot van aluminium (of gebruik de nieuwste rage : de Q-bag) kan je werkelijk alle soorten groenten laten garen. Doe dit bij voorkeur op een niet te hevige gloed.
• Werk met verse groenten die stevig aanvoelen, nergens beschadigd zijn en een gave schil vertonen. Groenten met het Flandria-keurmerk vormen een goede keuze, want die beantwoorden aan deze vereisten.

• Tomaten op de barbecue zijn een geval apart. Snijd ze middendoor en rooster de helften altijd eerst met het snijvlak naar beneden en draai ze dan om op hun bolle kant. De geroosterde zijde kunt u dan bestrooien met zout, peper, geperst knoflook en eventueel wat paneermeel. Reken 4 minuten roostertijd per kant, maar na 2 minuten moet u de helften een kwartslag draaien om een ruitjespatroon te krijgen.

• Erg lekker zijn salades met een garnituur van geroosterde groenten!

(bron www.start2eat.be)

De andere zestien berichten kunt u lezen in 
Groenten op de barbecue, hoe doe je dat?

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen