Nieuw : Senshyu knoflookstengels

Bijna één jaar na de introductie van de Bimi, wordt nog eens een nieuwe groente aangeboden.
Er is namelijk een nieuwe knoflookvariant op de Nederlandse markt.  Gourmet BV stuurde mij daarover volgend persbericht. En ze zijn meteen al in de aanbieding bij C1000 aan € 1,49 voor een zakje van 100 gram. Mevrouw L. Schleeper schrijft in een reactie :

Dit is inderdaad knoflook maar dan anders. Heerlijk en super makkelijk in gebruik. Zeker proberen!!!

Het product wordt ondertussen al gebruikt in Restaurant De Hoornse Kogge in Hoorn, getuige dit artikel  in het Noord Hollands dagblad. En in dit recept van een groentesalade zijn ze ook al opgenomen.

Vers, groen èn gezond!
Deze frisgroene stengels hebben een uitgesproken knoflooksmaak, ruiken heerlijk en zijn een verrassende
toevoeging in talloze gerechten.
Wat is het?
Senshyu knoflookstengels groeien als knoflookbloem boven de grond. De kaarsrechte groene stengels worden bij
een lengte van circa 28 cm geoogst en zijn direct klaar voor gebruik in de culinaire keuken.
Hoe te gebruiken?
Senshyu knoflookstengels zijn eenvoudig en geheel te gebruiken; even afspoelen en fijn snijden. Rauw zijn de
stengels heerlijk in salades, rauwkost, soepen en sauzen.
Meegebakken of gestoofd geven ze een subtiele smaak aan vlees, kip en vis. Ook in Oosterse gerechten mogen ze niet ontbreken. Of probeer ze eens als groente: snijd de knoflookstengels in stukjes van ca. 5 cm en smoor deze in 3 à 4 minuten in wat boter gaar.
Senshyu knoflookstengels geven gerechten naast een smaakvol aroma, ook een kleurrijk uiterlijk. Kortom een
knoflookvariant met ongekend veel culinaire en decoratieve mogelijkheden.
Hoe te bewaren?
Senshyu knoflookstengels zijn goed te bewaren in de hersluitbare verpakking. In de koelkast zijn de stengels
ruim een week houdbaar. Bijkomend voordeel is dat deze knoflook nagenoeg geen geur afgeeft in de koelkast.
Gezond?
Niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens heel gezond! Naast de culinaire eigenschappen worden de
Senshyu knoflookstengels ook zeer gewaardeerd om de vermeende geneeskrachtige eigenschappen: bloedzuiverend,
bloeddruk verlagend, cholesterol verlagend en weerstand verhogend

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen