Zachte prijzen voor "barbecue tomaten”? Gebruik dit recept.

Eindelijk barbecuetijd! Mooi meegenomen dus dat de Belgische veilingen in de voorbije dagen een grote aanvoer en heel voordelige prijzen voor Flandria-tomaten (zowel losse als trossen) zagen. Lekker bij en óp de barbecue!


Geroosterde tomaten op de barbecue, recept.

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen: 8 losse Flandria-tomaten, 6 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie extra vergine, 60 g gemalen Parmezaanse kaas, 2 eetlepels verse tijm, zeezout en zwarte peper.
• Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze horizontaal doormidden. Bestrooi de snijkant met zeezout en zwarte peper.
• Pluk de knoflookteentjes en stamp ze fijn in een vijzel.
• Verwarm de olijfolie in een pannetje, voeg het fijngestampte knoflook toe en laat 1 tot 2 minuten zachtjes fruiten tot het knoflook net bruin begint te worden. Neem de pan van het vuur en giet de knoflookolie in een kommetje.
• Strijk de zijkant van het barbecuerooster in met wat knoflookolie. Leg er de halve tomaten op met het snijvlak naar beneden. Laat ze 3 tot 5 minuten roosteren op een niet te hevige gloed tot ze bruin beginnen te worden. Draai ze na 2 minuten roostertijd een kwartslag zodat ze een decoratief ruitjespatroon krijgen.
• Draai de tomaten met een knijper ondersteboven en strijk de geroosterde zijde in met de knoflookolie. Laat ze nogmaals 3 tot 5 minuten roosteren tot de ronde onderkant bruin is.
• Schik de geroosterde tomaten op een schaal en bestrooi ze met de gemalen kaas en de verkruimelde tijm. Dien meteen op.

Bekijk alle artikels uit de serie Groenten op de Barbecue.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen