Mannelijke courgettebloemen zijn de echte delicatesse.

In mijn artikel over de teelt van courgettes staat ergens

Maar wist je dat je van courgettes ook de bloemen kan gebruiken? De vrouwelijke courgettebloemen zijn voor  velen  een echte delicatesse. Op www.courgettefleur.nl vind je heel wat recepten

Vandaag komt hetzelfde innovatieve bedrijf in de pers met het bericht dat ze vanaf nu ook de mannelijke courgettebloemen op de markt brengen. De Courgette Fioretta (zo heet het nieuwe product)  is een bloem met daaraan alleen een klein steeltje. Deze bloem wordt al jaren in Italië en Frankrijk gebruikt om te frituren. Volgens de website Dolcevia.com zijn het net deze bloemen die er de echte delicatesse zijn : "Fiori di zucca fritti".
De vrouwelijke bloemen worden bij de zuiderburen beschouwd als net iets minderwaardig en enkel te gebruiken in geval van nood om te frituren. De vrouwelijke courgettebloemen zijn wel veelzijdiger toepasbaar, zoals in een pasta met courgettebloemen, (zoals beschreven op de website Cucina del Sole) of of als gevulde bloem, waarvan je het recept kan vinden op www.courgettefleur.nl.

Artikels op deze site
Courgette kweken
Bevruchting en bestuiving bij courgettes

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen