Zaadhuizen spelen in op trends in groenten

Versheid, gemak en gezondheid zijn momenteel de trends bij groenten. Logisch dat ook de veredelaars hier op in spelen door de toegevoegde waarden van hun groenterassen op dit gebied aan te tonen.
Een voorbeeld daarvan is de persaankondiging van de aanwezigheid van Bejo Zaden op Fruit Logistica in Berlijn, toekomend weekend.

Baby Leave
Verse maaltijdsalades niet meer weg te denken uit de supermarktschappen. De verscheidenheid neemt bovendien toe. Daar komt nog eens bij dat de samenstelling snel wisselt. Bejo is zich bewust van de dynamiek in deze snelgroeiende markt en speelt hier op in met een complete range Baby Leave rassen. “Ons assortiment Baby Leaves herbergt uiteenlopende kleuren. Ze zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in luxe verse salades. Van groen met een witte nerf tot dieprood zorgen ze voor extra aantrekkingskracht in een saladepakket”. (lees ook trends in saladegroenten)

Wil je het zelf eens proberen om deze groenten te kweken, schrijf dan nu in op de gratis nieuwsbrief (kolom hiernaast) en ontvang gratis een brochure met tientallen foto's met stap-voor-stap uitleg over saladegroenten kweken.

Groentesap.
In de Fruit Logistica-stand kunnen bezoekers van Bejo
ook groentesappen proeven. Er is zelfs een speciale juice bar. Geen toeval, legt Bejo uit. “In Oost-Europa werken we al jaren samen met grote fabrikanten van groentesappen. We bieden voor deze specifieke markten rassen met een hoog rendement, geschikte kleur en prima smaak”. (Lees de bedenking bij groentesappen onderaan het artikel waarom zijn groenten gezond)

Gezondheid
Bejo : "Inhoudstoffen zijn een belangrijk speerpunt in onze veredeling. Wij testen onze rassen op de gehaltes aan gezonde stoffen en ontwikkelen specifieke kennis over het onderwerp. In onze stand geven we bijvoorbeeld uitleg over de unieke samenstelling van onze witte, gele en paarse wortelrassen. De pigmenten van wortelen bevatten gezonde carotenen en lycopenen, wij maken hiervan gebruik in onze toekomstige productontwikkeling."

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen