.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
p. 4/4


De terugkeer van De Wrekers reeks 7: 1976-1977

The New AvengersDe internationale verkoop van de Thorson-serie bedroeg meer dan £18.000.000. Tot op heden blijft 'The Avengers' wereldwijd de meest uitgezonden TV-serie. Meer dan 120 landen zonden de serie uit waaronder ook de vroegere Oost-Europese landen. De kostprijs per aflevering werd echter te hoog om alleen gedragen te worden door Thames Television. De laatste aflevering van de Thorson-serie werd verfilmd in februari 1969, hierna werden de studiolichten gedoofd en kwam er abrupt een einde aan de 'The Avengers'.

Zes jaar later, in 1975 kreeg Brian Clemens een telefoontje van Rudolph Roffi, een Franse televisie en filmproducent, met de vraag of Tara King beschikbaar was om een reclamespotje voor Champagne te maken. Linda Thorson en Patrick Macnee werden gecontacteerd en de reclamespot werd opgenomen in de Elstree Studios tijdens de zomer van 1975.

Zes maanden nadat de reclamespot uitgezonden werd op de Franse televisie werd Brian Clemens opnieuw gecontacteerd door Roffi met de vraag waarom 'The Avengers' niet meer geproduceerd werden. Clemens verklaarde dat er geen enkel Brits TV-station bereid was om te investeren in een nieuwe reeks. Een paar weken later telefoneerde Roffi terug met de mededeling: "Ik heb het geld, wanneer kunnen we beginnen met de productie?"

In drie maanden tijd vormden Brian Clemens, Albert Fennell en Laurie Johnson 'The Avengers Film & TV Enterprises Ltd.' in samenwerking met IDTV Parijs. Clemens besefte onmiddellijk dat een nieuwe serie zonder de Wreker der Wrekers, Patrick Macnee, onmogelijk was. In een toenmalige persverklaring zei Clemens: "Avenger girls can come and go, but if Patrick Macnee fell down a manhole tomorrow, it would be the end of The Avengers for good."

Patrick Macnee dacht eerst dat het om een grap ging en vroeg bedenktijd, uiteindelijk ging hij akkoord om eens te meer in de huid van John Steed te kruipen. Wanneer hij de rol in 1960 voor het eerst vertolkte was hij 38, in 1976 had hij de leeftijd van 54 bereikt.

The New Avengers Het grootste probleem voor de producers was het vinden van een actrice die in de voetsporen van Honor Blackman, Diana Rigg en Linda Thorson kon treden. Meer dan 300 actrices werden onderworpen aan een screentest. Uiteindelijk viel de keuze op de 29-jarige Joanna Lumley. Oorspronkelijk zou het karkater de naam Charly krijgen, maar Clemens ontdekte een parfummerk met dezelfde naam. Om copyrightproblemen te voorkomen werd een nieuwe naam gekozen, het was Joanna Lumley zelf die de naam Purdey (naar een van de duurste vuurwapens ter wereld) voorstelde.

Een derde lid werd toegevoegd aan het team, Mike Gambit. Na verscheidene screentests werd de rol toegewezen aan de 35-jarige acteur Gareth Hunt.

Ook de 'The New Avengers' werd een internationaal succes, maar eens te meer liep de kostprijs per aflevering te hoog op en na twee seizoenen waren Clemens, Fennell en Johnson verplicht de serie stop te zetten wegens geldgebrek. In 1979 waren er plannen om een derde reeks te maken, zowel Patrick Macnee, Joanna Lumley als Gareth Hunt stelden zich beschikbaar. CBS (US) en London Weekend TV waren bereid om £140.000 te investeren maar de makers kwamen dan nog zo'n £25.000 per aflevering te kort.

Een paar jaar later, in 1985, werden nogmaals plannen gemaakt om de serie terug leven in te blazen. Patrick Macnee zou eens te meer de rol van John Steed opnemen en bijgestaan worden door twee jonge medewerkers: een Amerikaan en een Britse (de dochter van Emma Peel). Ook deze plannen werden nooit gerealiseerd.

In 1998 werd de film met Ralph Fiennes en Uma Thurman uitgebracht meer over dit ondermaatse Hollywood-project vindt u hier.


Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com