.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
p. 3/4


Hier is .... Tara reeks 6: 1968-1969

Linda Thorson als Tara KingDe Emma Peel kleurenreeks was een enorm succes, de buitenlandse verkoop bedroeg meer dan £5.000.000. Meer dan 70 landen zonden de reeks uit. In 1967 werd de serie door ABC (US) genomineerd als beste buitenlandse serie en Diana Rigg werd genomineerd voor een Emmy, het televisie-equivalent van de Oscars. Ze werd uitgeroepen tot actrice van het jaar in 16 Europese landen. Na de verfilming van de kleurenreeks verliet Diana Rigg de serie om zich terug te wijden aan haar passie: Shakespeare en toneel.

ABC (UK) ondertussen omgevormd tot Thames Television vond dat een terugkeer naar de realiteit de levensduur van de serie ten goede zou komen. Ze stelden John Bryce, de producent van de Blackman serie terug aan het hoofd. Brian Clemens en Albert Fennell verlieten het productieteam. Men zag snel in dat dit niet zou werkten en Clemens en Fennell werden teruggeroepen om de serie te redden.

Over één zaak konden ze echter niet meer beslissen en dat was het nieuwe Wrekers meisje: Linda Thorson. Noch Clemens noch Fennell waren er van overtuigd dat Linda de meest geschikte actrice was om in de voetsporen van Diana Rigg te treden. Maar tijdens hun afwezigheid was het contract met Linda Thorson afgesloten, zij zou de rol van Tara King vertolken. Ze kwam rechtstreeks van de toneelschool en had niet de ervaring om een hoofdrol te spelen in een immens populaire TV-serie, volgens Brian Clemens.

De naam Tara King werd door Linda zelf bedacht. Tara is de naam van het landhuis in 'Gone with the Wind', de favoriete film van Linda op dat moment, en King staat volgens haar voor "King and Country".

In de aflevering waar Tara King het overneemt van Emma Peel ('The Forget-Me Knot') werd Mother, vertolkt door Patrick Newell, ten tonele gevoerd als baas van het departement. De Amerikanen waren zeer enthousiast over deze figuur en de producers besloten dan ook om hem als vast karakter op te nemen in latere Thorson afleveringen.


Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com