.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
p. 2/4


De onnavolgbare Emma Peel reeks 4: 1965-1966

Diana Rigg als Emma PeelIn 1964 besloot Honor Blackman de serie te verlaten om aan de zijde van Sean Connery een rol te vertolken in 'Goldfinger'. De producers kwamen voor een groot probleem te staan: wie kon Honor Blackman vervangen als de 'nieuwe Cathy Gale'.

Er werden audities gehouden en meer dan 60 actrices werden getest. De initiële naam voor de nieuwe vrouwelijke hoofdrol was Samantha, afgekort tot Mantha. Maar niemand, inclusief Brian Clemens de bedenker van de naam, vond deze aantrekkelijk genoeg. Uiteindelijk was het Marie Donaldson, de persattaché van de serie die met de naam Emma Peel op de proppen kwam. (Man Appeal - M. Appeal - Emma Peel).

Men had nu een naam voor de nieuwe rol maar nog geen actrice. De eerste keuze viel op Elizabeth Shepard, op dat moment een van de mooiste Engelse actrices. Er werden twee afleveringen opgenomen, maar Shepard kwam volgens de producenten niet overtuigend over, ze beschikte niet over de komische ondertoon die ze verwachtten in de rol.

Er werden nog eens 20 actrices getest alvorens Diana Rigg opgemerkt werd in een theaterproductie 'The Hothouse'. Diana deed een test volgens eigen zeggen "for a giggle" maar Brian Clemens en medeproducent Albert Fennell waren direct overtuigd, zij was de actrice die ze zochten voor de rol van Emma Peel. De geschiedenis heeft aangetoond dat ze het bij het rechte eind hadden, 'The Avengers' bereikten hun hoogtepunt met Diana Rigg als Emma Peel.

De gekleurde Wrekers reeks 5: 1967

The Avengers in ColorDe Wrekers bereikten met de zwart/wit Emma Peel reeks een wereldwijd publiek van meer dan 30 miljoen kijkers in 40 verschillende landen. Daar was echter nog niet de grootste televisiemarkt bij: de Verenigde Staten. Enkele Amerikaanse TV-stations hadden een paar afleveringen gezien en hoewel ze Diana Rigg en Patrick Macnee zeer goed vonden, vreesden ze dat te serie te moeilijk was voor hun publiek. Vooral de scherpe en unieke dialogen tussen Emma Peel en John Steed vormden een probleem, naast het unieke Britse karakter van de serie.

Een ander minpunt voor de Amerikaanse markt was het feit dat de afleveringen in zwart/wit gedraaid werden. Het was op dit punt dat ABC (GB) een contract afsloot met twee Amerikaanse zenders om de volgende reeks in kleur op te nemen. De Amerikanen investeerden $4,5 miljoen om de realisatie mogelijk te maken.

Het is echter lovenswaardig dat de producenten geen enkele toegeving deden aan de Amerikaanse markt, de serie bleef Brits tot op de graat. Zelfs toen ABC (Amerika) vroeg om de "Teaser" en "Tag" scènes te verwijderen bleef Brian Clemens halsstarrig weigeren, op de laatste afleveringen na zijn ze dan ook gebleven.

Ondertussen dreigde Diana Rigg de serie te verlaten wegens een te laag loon, ze verdiende tijdens de zwart/wit reeks £150 per week. Er werd tegemoet gekomen aan haar vraag en tijdens de kleurenreeks bedroeg haar loon £450 per week. Voor de volledigheid moet vermeld worden dat Diana niet enkel voor het geld terugkeerde maar ook dankzij haar loyaliteit ten aanzien van Patrick Macnee, de serie en alle medewerkers van de serie, ze stelde wel duidelijk dat dit haar laatste seizoen zou zijn.


Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com