.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'The Saint: The Arrow of God' (1962)
 
In 1962 vertolkte Honor Blackman de rol van Pauline Stone in ‘The Arrow of God’, de zevende episode van het eerste seizoen van de Britse avonturenreeks ‘The Saint’.

De reeks, gebaseerd op de boeken van Leslie Charteris, liep van 1962 tot 1969 op de Britse zender ITV. Centrale karakter was Simon Templar alias The Saint een soort moderne Robin Hood vertolkt door Roger Moore.  Moore zou later vooral bekendheid verwerven als Lord Brett Sinclair in ‘The Persuaders!’ en als James Bond in niet minder dan zeven films. Tijdens de verfilming van ‘The Saint’ heeft hij de rol van James Bond tot tweemaal toe moeten afwijzen. Volgens de autobiografie van Bond producer Albert R. Broccoli (‘When The Snow Melts’) werd Moore overwogen als Bond in ‘Dr. No’ en was hij de favoriet van auteur Ian Fleming om zijn creatie te vertolken.

Roger Moore probeerde eerder, zonder succes, om de productierechten van de Charteris boeken te verkrijgen, hij was dan ook zeer verheugd om het karakter alsnog te kunnen vertolken in deze serie geproduceerd door Robert S. Baker. Vanaf de kleurenserie werd hij zelf mede-eigenaar van Bamore productions. In totaal werden er 120 episodes geproduceerd, van gelijkaardige Britse series deed enkel ‘The Avengers’ het beter.

Synopsis

Simon Templar (Roger Moore) wordt in Nassau uitgenodigd voor het weekend bij Herbert (Ronald Leigh Hunt) en Lucy Wexall (Elspeth March). Andere gasten zijn de riooljournalist Floyd Vosper (Anthony Dawson), Lucy’s zus Janet Blaise (Anne Sharp) en haar verloofde de tennisser John Herrick (Tony Wright), de Indische goeroe Astron (John Carson), de Amerikaan Arthur Gresson (Gordon Tanner) die een zakencontract wil afsluiten met Herbert Wexall en Wexall’s secretaresse Pauline Stone (Honor Blackman) die verliefd is op haar baas. Vosper blijkt over elk van de gasten een dossier te hebben met minder leuke feiten uit hun verleden. Even later wordt Vosper met een pijl in de borst aangetroffen op het strand en de enige persoon met voldoende kracht om de boog te gebruiken is de tennisser John Herrick...

Avengers acteurs

(*1) Ronald Leigh Hunt vertolkte de rol van Reddington in 'Dragonsfield' (Dr. David Keel) en Lambert in 'The Cybernauts' (Emma Peel, z/w).
(*2) Tony Wright vertolkte de rol van Keller in 'Whoever Shot Poor George Oblique Stroke XR40?' (Tara King).
(*3) John Carson vertolkte de rol van Ariston in 'A Chorus of Frogs' (Venus Smith), Marten Halvarssen in 'Second Sight' (Cathy Gale), Fitch in 'Dial a Deadly Number' (Emma Peel, z/w) en Freddy in 'The Midas Touch' (The New Avengers).
(*4) Alec Mango vertolkte de rol van Sica in 'Conspiracy of Silence' (Cathy Gale) en Boris Shvedloff in 'Two's a Crowd' (Emma Peel, z/w).

Credits

Director:
Writers:

Producers:

Cinematography:
Music:
Film Editing:
John Paddy Carstairs
Julian Bond (screenplay)
Leslie Charteris (novels)
Robert S. Baker
Monty Berman
Lionel Banes
Edwin Astley
Peter Pitt
Cast
Simon Templar aka The Saint
Lucy Wexall
Herbert Wexall
Pauline Stone
John Herrick
Floyd Vosper
Janet Blaise
Arthur Gresson
Major Fanshire
Astron
Doctor Rahn
Police Sergeant
Hotel Maid
Maria
Roger Moore
Elspeth March
Ronald Leigh Hunt (*1)
Honor Blackman
Tony Wright (*2)
Anthony Dawson
Anne Sharp
Gordon Tanner
John Arnatt
John Carson (*3)
Alec Mango (*4)
Thomas Baptiste
Pearl Prescod
Hazel Futa

Media © ITC / Bamore / New World Productions
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
The Saint


DVD (zone 1) via Amazon.com
DVD (zone 2) via Amazon.co.uk
Foto's

Honor Blackman

Honor Blackman

Ronald Leigh Hunt & Honor Blackman

Honor Blackman & Roger Moore
EXTERNE LINKS
Terug naar Honor Blackman 1961-1980
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com