U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

 

november 2004

30 november 2004

Uit het politieverslag

bulletZaterdag trof de politie, tijdens een controle in het kader van de 'Drugs in het verkeer'-actie, in drie wagens allerlei illegale drugs aan. Tegen de zeven inzittenden werd proces-verbaal opgesteld.
bulletGisterenavond, omstreeks 22 uur, overvielen twee jongens in het Vennepark een vrouw van 79. Ze sloegen haar langs achter op het hoofd en rukten de handtas van haar arm. Daarna vluchtten ze per fiets weg.
bulletVanmorgen overleed een 76-jarige man uit Berlare nadat hij bij het snoeien van sparren van de ladder was gevallen.

 

30 november 2004

Musicalprijswinnaar was al in Berlare

Gisterenavond won "Portret van een verloren lente"  van David Verbeeck de eerste Vlaamse musicalprijs. Het stuk, waarin de acteur op zoek gaat naar zijn joodse voorouders, was enkele weken terug nog in Stroming te zien. 'Chaplin' of 'Santa', de producties van Steven Prengels en van Frank Van Laecke stonden niet bij de nominaties.

 

Even tussendoor: Frank Van Laecke vertrekt morgen naar het musicalcentrum Broadway om er zijn 'Santa' te regisseren !

 

29 november 2004

Fietsproject breidt uit

De vzw Sperwer, dat met een fietsverhuur en -poetsproject aan het Donkmeer mensen met een handicap helpt integreren in de maatschappij, wil de activiteiten uitbreiden. Tijdens een infovergadering vanavond riep men op tot het starten van een (zeer ruim opgevatte) buurt-werking die ook bij andere activiteiten mensen met een handicap zou betrekken. Samenwerking met de andere verenigingen uit de Donkgemeenten zijn die zich voor mensen met een handicap inzetten (Kinderfonds, zuilgerichte organisaties ...) zal worden nagestreefd.

 

28 november 2004

Sport

bullet

Voetbal

bullet

2de prov. SK Berlare - Kruibeke: 2-1. Door de overwinning tegen de leider krijgt Berlare weer zelf uitzicht op de kopplaats.

bullet

3de prov. Basel - SKV Overmere: 1-3. Een wellicht onverhoopte overwinning tegen de derde in de reeks. Maar SKVO blijft wel nog laatste, op een punt van enkele andere ploegen.

bullet

Volley

bullet

1ste prov. JTV Brigand - Oudegem: 0-3. Zwaar verlies in minder dan een uur, vooral omdat bij Oudegem enkele oud-spelers meedoen.

 

26 november 2004

Uit het politieverslag

bullet

Inbraak in caravan
Vanacht werd ingebroken in een caravan op een camping aan het Donkmeer. De dieven drongen binnen via een slaapkamerraam dat op een kier stond. De buit bestond uit een videocamera en een fototoestel (gezamenlijke waarde 1.375) en voor €750 aan muntstukken. Het onderzoek ga nog geen resultaat. In het winterseizoen is de camping bijna volledig verlaten.

bullet

 Verkeers(on)veiligheid wordt aangepakt
De politie voert de acties op om de verkeersveiligheid te bevorderen. Sinds een tweetal weken is er minstens 1 dag per week snelheidscontroles. Het plaatselijke corps gebruikt hiervoor de snelheidscamera van zone Hamme / Waasmunster. Een eigen toestel is in bestelling.  En tijdens de eindejaars-BOB-campagne (van 1-12-2004 tot 15-1-2005) verrichten de Interventieploegen in de beide gemeenten dagelijks alcoholcontrole, bovenop de grootschalige controles die er gewoontegetrouw elk jaar zijn. De bestrijding van alcoholgebruik aan het stuur is dan ook het volgende themapunt.

De politie wijst er op dat het niet de bedoeling is hoge cijfers aan verkeersovertredingen te kunnen voorleggen. Daarom ook deze verwittiging vooraf.

 

24 november 2004

Uit het politieverslag

Inbraak in Overmere

Dieven haalden gisteren, terwijl de bewoners uit werken waren, allerlei audio- en videoapparatuur en lederen kledingstukken uit een huis aan de Lindestraat in Overmere. Ze konden binnen door de voordeur, in de zijgevel van de woning, open te breken. Een buurtonderzoek leverde geen informatie over de mogelijke daders op.

 

21 november 2004

Sport (2)

bullet

Voetbal

bullet

2de prov.: Vrasene - SK Berlare: 3-1. Een wedstrijd vol tumult met drie uitgesloten SK-spelers en zelfs politiebegeleiding voor de scheidsrechter achteraf. Door dit verlies komt SK op vier punten van leider Kruibeke.

bullet

3de prov.: SKV Overmere - WS Meerdonk: 0 -3. De nederlaag tegen de leider kwam niet helemaal onverwacht. De ploeg komt nu wel dicht bij de laatste plaats.

bullet

Volley

1ste prov.: JTV Brigand b - Kuros Zulte b: 3-2. Met een nieuwe spelverdeler, Eric Moens, die de geblesseerde Kristof Heuninck vervangt, kon de thuisploeg gisterenavond deze broodnodige overwinning binnenhalen. De club kon ook de andere geblesseerden van de voorbije weken weer opstellen. De wedstrijd was slopend en verliep als een ware thriller. De ontlading achteraf was navenant.

 

19 november 2004

Buitenschoolse opvang: tien jaar en nieuwe lokalen

De opening van de vernieuwde lokalen in Overmere was tevens de viering van tien jaar buitenschoolse kinderopvang (BKO) in de Donkgemeenten. Wat schuchter begon in samenwerking met 'het jeugdatelier' is intussen uitgegroeid tot een dienstverlening waarvoor 750 kinderen uit 470 gezinnen zijn ingeschreven, en die werk biedt aan een team van 21 mensen. Volgens schepen Verhofstadt een duidelijk bewijs dat deze dienst aan een behoefte voldoet, en voortgaande op de vraag zou de dienst nog moeten uitbreiden. Ook al omdat Kind&Gezin strenge lokaalvoorwaarden stelt, is dat voor het ogenblik blijkbaar financieel niet mogelijk. Zoals er ook nog geen oplossing is voor de oprichting van een BKO aan het Donkmeer.  "Als de Vlaamse regering nu ook nog de jeugdsubsidies vermindert, zal het gemeentebestuur geld van andere taken moeten weghalen", klonk het op de vooravond van een CD&V-begrotingsconclaaf.

De BKO heeft nu een degelijk lokaal in de drie deelgemeenten. In Berlare is "De boomhut' gevestigd in de vroegere schoollokalen aan de Gaver, in Uitbergen heeft ''t Biebelotje' sinds twee jaar haar tehuis  in de vroegere dorpsschool (Veerstraat 36) en sinds vandaag zit het Overmeerse 'De speling' in de vroegere kleuterklassen van de meisjesschool. De gemeente besteedde bijna €134.000 aan de renovatie. De oppositie had kritiek omdat de gemeente die gebouwen voor 30 jaar van de meisjesschool huurt, en renoveerde, terwijl die vrije basisschool lokalen van de vroegere gemeenteschool bezet. "Toen de scholen in Overmere fusioneerden was er nog geen sprake van de verhuizing van de BKO uit het huis aan de B. de Lausnaysstraat. De stijgende vraag maakte dat gebouw echter veel te klein", gaf schepen Audenaert vanavond als verklaring.

Hoe het ook zij, de kinderen en de ouders die bij de opening aanwezig waren, leken best tevreden met de mogelijkheden van de vernieuwde lokalen. Dat de BKO meer is dan op de kinderen passen voor en na school, blijkt uit het aanwezige materiaal en de getuigen van de werking.

 

18 november 2004

Eindejaarskwis volzet

Op een maand van de volgende 'Eindejaarskwis'  zijn er 56 of, om praktische redenen het maximum aantal ploegen ingeschreven. De organisatoren vragen dan ook om geen pogingen meer te ondernemen: er komen er geen meer bij. De quiz heeft plaats op 17 december in Stroming.

 

17 november 2004

Lotte gezien ?

Voor de interland van de Rode Duivels mocht de 15-jarige Lotte Meulewater uit Overmere de aftrap geven. Dat was de beloning voor het slagen voor het scheidsrechtersexamen. Zij behoort daarmee tot de jongste scheidsrechters van het land.

 

17 november 2004

Grootste Nederlander ... en Belg

De keuze van de grootste Nederlander, Pim Fortuyn, lijkt niet overal in goede aarde te vallen. Begin volgend jaar houdt de VRT een 'grootste Belg'-bevraging. Daarom geen 'grootste Vlaming' hier dit keer.

 

17 november 2004

Wereldreizigers terug

Stef en John, die vorig jaar vanuit Overmere vertrokken voor een wereldreis, zijn sinds vorige week terug in het land. De wedervaren tijdens de 405 dagen en het resultaat van hun acties voor de Kayapo-indianen in Brazilië vind je op hun website. Lees ook nog eens wat ze vooraf verwachtten.

 

16 november 2004

Politie deelt fluovestjes uit

Op 18 november deelt de politie fluovestjes uit aan alle kinderen uit het 4de en 5de leerjaar van de scholen uit Berlare en Zele. Dit gebeurt met de opbrengst van het boetefonds. De bedeling start om 9 uur op het gemeenteplein in Zele, waar zo'n 450 kinderen een vestje krijgen. Dan gaat het naar de Berlaarse deelgemeenten:

bullet

10:15 uur : Donklaan

bullet

10:30 uur : College Nieuwstraat - Berlare

bullet

10:45 uur : Gemeenschapsschool “Ten Berge”, Galgenbergstraat - Berlare

bullet

11:15 uur : Gemeenteschool Grote Kouterstraat - Uitbergen

bullet

11:45 uur : Vrije Basisschool, Schoolstraat - Overmere

 

De bedeling, waarvoor politie-korpschef De Rocker wordt geholpen door de burgemeesters van beide gemeenten, wordt gefilmd voor het VRT-programma "Kijk Uit !"

Aanvulling: de actie kwam op verschillende tv-zenders in het nieuws.

15 november 2004

Drie (geen vier) kandidaat-voorzitters bij VLD

Op vier december zijn er niet alleen nationaal, maar ook in de afdelingen voorzittersverkiezingen. Voor zover bekend zijn er in de Donkgemeenten drie kandidaten voor: uittredend voorzitter Luc Vander Meirssche, huidig secretaris Gunther Cooreman en Piet Vandoolaeghe.

 

15 november 2004

CO-dode in Uitbergen

De verschillende media meldden het overlijden in Uitbergen van de 72-jarige vrouw, als gevolg van een CO-vergiftiging. De brandweer was gisterenmorgen opgeroepen naar de Strijpstraat. Een echtpaar met hun zoontje van acht kon worden gered, de inwonende moeder van de man niet meer. Een slecht werkende kachel of schouw is wellicht de oorzaak.

 

14 november 2004:

Sport

bullet

Voetbal

bullet

2de prov.: SK Berlare - Kallo: 3-0. Stopt deze overwinning de geruchten over Barry Hulshof als nieuwe trainer ?

bullet

3de prov.: VVS Stekene - SKV Overmere: 4-1. Tot 1-1 ging het gelijk op, maar enkele defensieve fouten zorgden voor een onoverkomelijke achterstand.

bullet

Volley

bullet

1ste prov.: VT Kemzeke/Stekene B - JTV Brigand B: 3-0. Logische nederlaag voor een sterk gehavend Brigand, dat opnieuw basisspelers geblesseerd aan de kant diende te laten.

bullet

Handbal

bullet

Berlare - Denderbelle: 29-31. De thuisploeg stond tot enkele minuten voor het einde aan de leiding, maar kon blijkbaar toen die druk niet meer aan...

 

13 november 2004

Brand bij kapper (gewijzigd)

Gisteren ontstond brand in een achterbouwtje bij kapper Georges De Backer. Buren kwamen onmiddellijk te hulp maar het vuur was te hevig. De brandweer kon verhinderen dat ook de kapperszaak en de woning afbrandden. Wel is er veel water- er rookschade. De hele inboedel van het salon moet worden vernieuwd. Georges hoopt volgende week voorlopig te kunnen herbeginnen in een vroegere kapperszaak meer naar de Brugstraat, waar het kappersmateriaal nog aanwezig is. Wat het gestolen geld betreft - de opbrengst van een hele week was uit de kassa genomen -, Georges ontkent wie dan ook te willen beschuldigen en wil iedereen bedanken die bij het blussen hielp.

 

9 november 2004

Astronaut Frank De Winne: "Samenwerken om de aarde leefbaar te houden"

Onlangs konden we astronaut Frank De Winne interviewen over zijn werk voor een Europees ruimteprogramma. Een korte samenvatting en de (Engelse) tekst staan hier.

 

8 november 2004

Uit het politieverslag

Ongeval in Donklaan

Vorige nacht, omstreeks 2 uur, week Livia V. (29 jaar), uit Berlare, aan de Donklaan om een nog niet bekende reden uit naar de andere kant van de rijweg en botste er op de geparkeerde wagen van Pierre C. Zij werd daarbij licht gewond en diende voor verzorging naar het ziekenhuis van Lokeren gebracht. De beide wagens werden zeer zwaar beschadigd.      

 

8 november 2004

Sport: marathon New York

Carine De Rouck (43) was uiteindelijk 30.577ste (op 36.544), of 9070ste vrouw, of 1532ste in haar leeftijdsgroep. De gisteren aangegeven tijden zijn nog steeds vermeld op de marathon-website. Proficiat !

 

7 november 2004

Sport

bullet

Marathon New York
Volgens de website van de New York Marathon zou Carine De Rouck zijn aangekomen na 5uur 35min 24 sec, een tijd die wordt omgezet in een nettotijd van 5uur 16min 14sec. Deze uitslag is nog officieus. Een plaats is nog niet gekend, er waren meer dan 34.000 deelnemers.

bullet

Voetbal
2de prov: SK Berlare - Melsele: 1-2. De eerste wedstrijd in een zware reeks van vier zorgde voor de eerste nederlaag van dit seizoen. Rood-wit moet zich nu wel gaan herpakken om geen al te grote achterstand op te lopen, wil het de titelambities in stand houden.
3de prov.: Kieldrecht - SKV Overmere: 3-3. Na een own-goal diende Overmere terug te komen, nam dan een 1-2 voorsprong maar werd dan weer tot achtervolgen gedwongen.

bullet

Volley
1ste prov.:
JTV Brigand b - VC Belvoc Belsele a: 0 - 3. En met drie geblesseerde spelers (Stefan Vanden Abbeele (rug), Sven Van der Linden (schouder) en Kristof Heuninck (knieën)) belooft de volgende wedstrijd, tegen leider VT Kemzeke/Stekene B, ook al niet veel goeds.

bullet

Handbal
Waasmunster - Berlare: 50-25. In deze bekerwedstrijd was het verschil met de scholierenploeg van de ploeg uit landelijke te groot.
 

7 november 2004

Jagers gezegend

De tiende Sint-Hubertusviering op het Kapelleplein aan het Donkmeer was opnieuw een sfeervolle gebeurtenis met na de misviering een wijding van de talrijk aanwezige paarden en huisdieren. De jachthoorngroep La Garenne zorgde voor aangepaste muziek. De overkoepelende vereniging van jagersverenigingen uit de buurt, Wildbeheerseenheid (WBE) Donkmeer, had voor bosduivensoep gezorgd en alle ruiters kregen, met steun van het gemeentebestuur, een herinneringsmedaille na de gebruikelijke wandeling in de omgeving .

Over de recente klachten over jagers zei voorzitter Verberckmoes dat alle klachten naar de WBE kunnen worden gestuurd en dat de vereniging dan de betrokken jagers aanspreekt, zelfs als die geen lid zijn. Voor de WBE is het belangrijk aan te tonen dat zij een nuttige functie hebben in het beheer van het wildbestand en voor de natuur. Het adres van het WBE Donkmeer-secretariaat is: Kouterstraat 51 - 9240 Zele.

 

3 november 2004

Berlare in marathon New York

Zondag wordt in New York de befaamde marathon gelopen. Opnieuw zal een inwoner uit Berlare er bij zijn. Morgen vertrekt Carine De Rouck, om zich aan het tijdsverschil te kunnen aanpassen. Haar doel is vooral de wedstrijd uit te lopen. Eerder deden ook al René Poppe en nog twee andere inwoners (namen vergeten ...) het haar al voor.

 

1 november 2004

Dodelijk ongeval (gewijzigd !)

Volgens Kanaal 3 was er vandaag een dodelijk ongeval in Berlare. Een 22-jarige motorrijder uit Hamme zou zijn verongelukt. Andere bronnen zeggen dat het in de Hogeweg is gebeurd.

 

1 november 2004

Presidentsverkiezingen in Amerika

Morgen kiezen de Amerikanen hun president voor de volgende vier jaar. Achtergrondinformatie en uitslagen kunnen bij de verschillende Vlaamse media worden gevonden maar ook, zij het in het Engels, op deze sites:

bullet

Presidential Elections and U.S. Foreign Policy <http://www.uspolicy.be/context/pdf/Context4_Oct04.pdf>

bullet

Elections Guide 2004 <http://usinfo.state.gov/journals/itdhr/1004/ijde/ijde1004.htm>

bullet

U.S. Elections 2004 dossier <http://www.uspolicy.be/issues/elections/elections2004.asp>

bullet

Transcripts of U.S. Presidential and Vice Presidential Debates <http://www.debates.org/index.html>

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.