Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

november 2002

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

29 november 2002:
René Stevens voorzitter organisatiecomité VVV Donkmeer
(nieuwe tekst)
René Stevens is gekozen tot nieuwe voorzitter van het comité dat binnen de VVV instaat voor de organisatie van de Waterfeesten en van andere eigen initiatieven. Hij volgt Lucien Spiessens op, die wel nog in het bestuur blijft. René wil vooral trachten de verschillende instanties en organisaties die rondom het Donkmeer initiatieven nemen meer te laten samenwerken of alvast hun acties beter te coördineren.

28 november 2002:
Wie beïnvloedde Vlaanderen het meeste ? Kies mee de 'Grootste' Vlaming !
Via deze website zouden we een referendum willen starten, een zoektocht naar de persoon die het meeste invloed heeft gehad op of voor Vlaanderen. Wie helpt er mee ?
meer a

26 november 2002:
Uit het politieverslag
Diefstal in AXA-kantoor
Uit het AXA-kantoor aan de Frankrijkstraat werd, vermoedelijk vorige nacht, de brandkast weggesleept. Om binnen te komen hadden de dieven het raam vernield. Het gerechtelijk labo van de Federale Politie kwam ter plaatse voor sporenopname.

 Inbraak in containerpark
Uit de bureelcontainer van het containerpark aan de Galgenbergstraat stalen dieven vanacht ongeveer € 500 of de opbrengst van de verkoop van huisvuilzakken.

25 november 2002:
Gemeentelijk ACW Berlare bepleit meer lokale tewerkstelling en een sociaal verhuurkantoor
Het gemeentelijk ACW Berlare heeft bij het OCMW en de gemeente aangedrongen om alle mogelijkheden  voor een lokaal tewerkstellingsbeleid te onderzoeken. Men betreurt dat de gemeenteraad vorige week aanvaardde om het tewerkstellingscontract met het Centrum voor Levenvorming (CVL) op te zeggen. Nochtans leidden deze projecten er, volgens het ACW, toe  dat jonge langdurige werklozen zich opnieuw in de reguliere arbeidsmarkt konden aanbieden. De arbeidersorganisatie hoopt dat er toch nog een inspanning zal gebeuren voor meer lokale en sociale tewerkstelling. Indien het niet mogelijk blijkt om, met de kansen die de overheid via onder meer de VDAB biedt, gemeentelijke tewerkstellingsprojecten te starten dan suggereert het gemeentelijke ACW om intergemeentelijke initiatieven op te zetten voor laaggeschoolden, kansarmen en langdurig werklozen.

Het gemeentelijk ACW pleit daarnaast ook voor de uitbouw van een gemeentelijk huisvestingsbeleid. Men gaat er van uit dat de resultaten van de recente HIVA-studie, die aantoonde dat het voor steeds meer mensen onmogelijk wordt een betaalbare woning te vinden, ook voor de Donkgemeenten gelden. Dat zou kunnen blijken uit de resultaten van de woonbehoeftenstudie, opgemaakt in het kader van de ruimtelijke structuurplanning. Het gemeentelijk ACW vraagt de gemeente die bekend te maken en werk te maken van het woonoverleg met de verschillende partners, onlangs door het OCMW  gestart. Deze analyse van de bestaande toestand en meer samenwerking zouden moeten leiden tot een degelijk woonplan met concrete, meetbare en haalbare doelstellingen waarin vooral de noden van de meest achtergestelde groepen aan bod komen. Het gemeentelijk ACW denkt onder meer aan de uitbouw door het OCMW van een sociaal verhuurkantoor.

25 november 2002:
Uit het politieverslag van het weekeinde
Wisseltruc in warenhuis
In  warenhuis AMI (afdeling Brugstraat) gebruikte een onbekende vrijdagnamiddag de wisseltruc om € 50 buit te maken aan de kassa van dit warenhuis. Bij een aankoop voor een klein bedrag vroeg hij de kassierster om een biljet van € 200 te wisselen in biljetten van € 20. Bij de verwarring die daarbij ontstond, kon hij een biljet van € 50 wegmoffelen. Daarna vluchtte hij met een auto met transitnummerplaten. 

 Drugsdealen in dancing
Zaterdagnacht omstreeks 01.45 uur betrapte de portier van dancing Kabarka een persoon die met 26 pacsons speed binnen wou. Pacsons zijn kleinhandel-verpakkingen met telkens enkele grammen van het verboden product. De man werd door de politie opgepakt. De aanhouding van de 21-jarige M.B. uit Halle werd later door onderzoeksrechter Bulthé uit Brussel bevestigd.

 Diefstal met braakpleging in woning in aanbouw
Zaterdagmorgen werd een inbraak gemeld gepleegd in de werfbarak bij een in aanbouw zijnde woning aan de Donklaan. De buit omvatte een videorecorder, een monitor en een schakelkast. Uit de woning zelf verdwenen 15 rollen electriciteitsbedrading.

22 november 2002:
Uit het politieverslag (met eigen aanvullingen)
Inbraak in oud-klooster Donklaan, Berlare
Vrijdagochtend werd een inbraak vastgesteld in het oude kloostergebouw aan de Donklaan. Het gemeentebestuur, eigenaar van het gebouw, laat daar, onder meer door de mensen die via het Centrum voor Levensvorming een opleiding krijgen om nieuwe kansen op werk te krijgen, renovatiewerken uitvoeren om er een conciergewoning van te maken voor de persoon die toezicht zal houden over de Festivalhal en het Boerenkrijgmuseum. De dieven konden een hangslot openen en stalen allerlei electrisch gereedschap.

18 november 2002:
Gemeenteraad over cultuur en mileu

De gemeenteraad keurde een subsidiereglement goed voor socio-culturele verenigingen goed, zegde het contract op met het Centrum voor Levensvorming (tewerkstellingsproject voor langdurig werklozen), aanvaardde officieel om het boerenkrijgmuseum (waarvoor de ruwbouw nu af is) van DDS te huren, en besloot om bij minister Dua het behoud van de polderbesturen te bepleiten. En het oorlogsmonument in Overmere krijgt dezelfde verlichting als het boerenkrijgmonument, de Kerkstraat (tot de Begoniastraat) dezelfde lichtmasten als het centrum van de andere Donkgemeenten.
meer a 

17 november 2002:
SK Berlare wint tegen Zaffelare: 1-0
Met een countergoal van Steven Brantegem in de 82ste minuut  hield SK Berlare de drie punten thuis. Het goede herfstweer zette de ploegen niet echt aan tot vele goede aanvalsacties. In beide ploegen werden de topschutters duidelijk gemist. Vooral Berlare werd naar het einde toe erg zenuwachtig. Na de goal kwam Zaffelare nog enkele keren opzetten en claimde zelfs een penalty voor een handsbal. Toen de bezoekende keeper mee naar voor ging bij een hoekschop kon Berlare na een verre uittrap nog scoren, maar de goal werd wegens een overtreding afgekeurd.

13 november 2002:
Minister Van Mechelen
De minister voor Begroting en Ruimtelijke Ordening geeft in CC Stroming uitleg over zonevreemde bedrijven en huizen en over wat men in dat geval kan/moet doen. De foyer zat goed gevuld. ,,Vele mensen leven in onzekerheid over de wetgeving over ruimtelijke ordening. Dikwijls is dat onterecht zeker met de recente wetten, onder meer op zonevreemde bedrijven en woningen. Uit avonden als deze leer ik heel wat over die onrust, dikwijls veroorzaakt door overdreven regelgeving'', zei de minister achteraf.

13 november 2002:
Te verwachten wegeniswerken Lokeren-Dendermonde en Zele-Klappel
In Zele raakte bekend dat de plannen in voorbereiding zijn om het afrittenkruispunt E17-N47 volledig te herwerken. Er zou onder meer een tunnel voor fietsers komen. Op de N47 wordt gesleuteld aan de bestaande rotondes en kruispunten. Zo zou er een rotonde komen aan de aansluiting met de Zuidelijke Omleidingsweg en een tunnel aan de Zeelse Durmenwijk, maar de rotonde aan het Veldeken zou verdwijnen. Een tijdschema is er niet. Wel staat vast dat volgend jaar wordt begonnen aan de hernieuwing van de Lokerenbaan in Zele en dat het wegdek van de N47 tussen Zele en de Klappel een zelfde bewerking krijgt als tussen Overmere en Kalken. Ook voor bewoners uit Berlare betekenen al deze werken wellicht dat er zal moeten worden omgereden. 

12 november 2002:
Uit het politieverslag van het weekeinde

Controle Kabarka op navolging van portierswet
Op zaterdagavond en -nacht 9-11-2002 controleerde de Lokale Politie dancing Kabarka. Dit kaderde in een vraag van de Minister van Binnenlandse zaken om tijdens het voorbije weekeinde in heel de provincie de naleving van de zogenaamde “Portierswet” na te gaan.

De controle gebeurde in samenwerking met de diensten van de Sociale Inspectie van het Ministerie van Arbeid. Tegelijk zocht een drugshond naar drugs. Op de vloer lag een kleine hoeveelheid marihuana. Hierover werd een proces-verbaal opgesteld.

Inbraken
Op 10-11-2002 werd om 10.30 uur een inbraak gemeld in Uitbergen aan de Veerstraat. De bewoner betrapte twee meisjes. Ze sloegen op de vlucht sloegen en ontsnapten in een rode personenauto met Luxemburgse nummerplaten. De politie verwittigde het Buurt Informatie Netwerk (BIN) van de Overmeerse Heikantstraat.

Bommelding
Op 9-11-2002 om 02.15 uur ‘s nachts verstuurde een dronken persoon uit Berlare met zijn GSM een bommelding. De politie kon de persoon, die de jongste weken al herhaaldelijk loze oproepen naar de hulpdiensten had gestuurd, snel inrekenen. Omdat hij hierbij gewelddadig werd, sloot de politie hem een tijdje op in  de doorgangsgevangenis om zijn roes uit te slapen.

12 november 2002:
VLD-voorzitter De Gucht stelt boek voor
Karel De Gucht stelt zijn boek 'De toekomst is vrij' voor. Dit essay geeft zijn visie over de kracht van het liberalisme, maar ook de uitdagingen en de vorm van een modern liberalisme dat duidelijke antwoorden geeft aan reële problemen, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Europa.

10 november 2002:
Kroniek van een dorpstoneel - Deel 2
Arthur ('Tuur') Merckx schreef een tweede deel van de geschiedenis van toneelvereniging Hand in Hand. In 160 bladzijden, 47 taferelen en een honderdtal foto's, schetst hij de jongste jaren met veel nadruk op de inbreng van een nieuwe generatie. Zelf is hij al 45 jaar actief bij de vereniging. Hij speelde al 60 rollen en regisseerde 46 stukken.

9-10 November 2002:
Sint-Martinusfeesten
Meer dan 400 eters boden zich aan voor de Sint-Martinusfeesten in de parochiezaal van Berlare. Pastoor Redant toonde zich heel gelukkig met de opkomst.

4 november 2002:
uit het politieverslag van het weekeinde

 Inbraken
- Zaterdagmorgen werd een inbraak gemeld in een horecazaak aan het Donkmeer. De dieven waren waarschijnlijk de nacht voordien binnengedrongen.
 - Zondagnacht roofden onbekenden cola en sigaretten uit  warenhuis Ami (afdeling Dorp).

 Verkeersongeval met gekwetste: Zondag omstreeks 18 uur geraakte de 38-jarige Yves D.W. uit Berlare gewond  bij een botsing met zijn motorfiets en een wagen. Het ongeluk gebeurde op de Dendermondsesteenweg in Overmere. Yves D.W. werd naar het hospitaal overgebracht.

3 november 2002: Officiële start van deze web site.

31 oktober 2002: Berlare: officiële opening Couleur Locale: lokaal opvangtehuis voor politieke vluchtelingen - tehuis voor drie gezinnen voor periode van asielaanvraagprocedure - begeleiding en integratie

 

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.