Een kleine moes-tegeltuin

Ingrid stuurde zopas een bericht over hoe het  haar kleine moestuin vergaat op het terras, het dak, en in potten.
(zie ook haar vorig bericht)En het ziet er echt goed uit!

 

"Ik heb inmiddels al vele kroppen sla geoogst en net weer nieuwe zaailingen geplant. De eerste aardbeien zijn ook geoogst en ik verwacht de eerste courgettes eind deze week.

Courgette Courgette

De courgetteplanten in de zak werden zo groot dat we ze een ruimere plaats op de kruiwagen gegeven hebben. Dit komt mooi uit want het was hier de laatste weken geregeld 40 tot wel 53 graden achter huis. Zo kunnen we de kruiwagen naar de schaduw verplaatsen als de courgettes van de hitte gaan hangen. Ik kan wat dat betreft beter tropische planten kweken. Volgend jaar meloenen?

Kiwi in pot

De kiwi in de zinken bak heeft zich hersteld. De plant was wat twijfelachtig bij de winkel vandaan. Er was bijna niets meer van over, door een of andere ziekte. Het was echter de laatste (en ik heb iets met zielige plantjes) en dus heb ik deze toch maar meegenomen. Het is een struikversie en groeit dus niet zo hoog als normale kiwi’s (hoop ik).

Butternut Squash

De Butternut Squash op het dak is aangeslagen en 2 planten zien er al aardig goed uit. De andere twee konden maar niet op gang komen. Bleek dat de potgrond niet genoeg voedsel bevatte. Ik geef ze nu iedere week vloeibaar voedsel door het water speciaal voor groente en fruit. Bruine fles van Pokon. Ze zijn nu alle 4 goed op weg.

 

Moestuin terras  

De stokbonen groeien goed. Nu dan over twee weken stuur ik nieuwe foto’s"

 

Ingrid Groen weet op een kleine oppervlakte toch heel wat groenten te telen. Uit een kleine tuin van 5 bij 10 meter, waarvan het grootste deel bestaat uit tegels maakt zij een mooie en lekkere moestuin.
Zij stuurt regelmatig een email met foto's naar de lezersrubriek. (Uw reacties, foto's en tips voor de lezers in verband met groenten kweken of gebruiken zijn heel welkom op
lezersbijdrage@plantaardig.com )

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen