Recepten uit de wereld met eigen groenten.
Zopas verschenen : de miniwebsite
Zuiderse gerechten met groenten van bij ons.
Heel veel groenten uit onze eigen tuin zijn helemaal niet Europees. De aardappel lijkt wel altijd in Europa te zijn geweest, maar is afkomstig uit Amerika. Net als de tomaat, paprika, de courgettes en pompoenen. Aubergine uit tropisch Azië. De komkommer groeide eerst in Azië. En Chinese kool, paksoi, tatsoi en aanverwante bladgroenten zijn echte Aziaten. Een bont gezelschap uit de hele wereld!
Veel van die groenten hebben via een omweggetje langs de mediterrane landen vorige eeuw hun intrede gedaan bij ons.
Het is dus perfect mogelijk recepten uit de hele wereld te bereiden met groenten uit onze eigen tuin. Of bij gebrek hieraan, in ieder geval met groenten die bij ons geteeld werden (neem dan Flandria groenten).
Met de tips en de recepten van wok- én wereldkok Eddy Peeters maken we thuis een reis langs vijf continenten.
Van Italië naar Australië: met Eddy als gids gaan we hieronder op reis naar acht landen en streken op vijf continenten (Europa, Afrika, Amerika, Azië en Oceanië). Telkens vertelt hij welke groenten en welk fruit van bij ons we het best kunnen gebruiken om gerechten van ginds te maken. Met het vrij eenvoudige recept van een heerlijk vakantiegerecht kunnen we dan aan de slag.
In onze keuken reizen we naar