Bokrijk leert vergeten groenten kennen.

 

Domein Bokrijk heeft tijdens dit toeristische seizoen een 'missie' : mensen vergeten groenten en fruit weer leren ontdekken.
Wat aten ze vroeger, wat kennen wij niet meer, bestond er toen al zoiets als tafeletiquette?
En uiteraard kan er ook geproefd, gevoeld en geroken worden.

"Met dit nieuwe jaarthema sluiten we kort aan op iets waar mensen vandaag veel mee bezig zijn: eten."

Via een ontdekkingsparcours - met proeven, ruiken en voelen - leren de bezoekers van het Openluchtmuseum in Bokrijk vergeten eten opnieuw kennen. Denk maar aan pastinaak of aardpeer. Wat trouwens ook in de restaurants opnieuw op de kaart komt.

Meer info : http://www.limburg.be/bokrijk/

Update: lees ook het artikel : uit Het Nieuwsblad  van 14 juli 2007: Vergeten eten : Kijken naar groenten uit 1907

Bokrijk vergast tuinliefhebbers op tuingeschiedenis. Het thema 'vergeten eten' laat zien hoe in 1907 groenten werden geteeld en geserveerd.

Honderd jaar geleden waren er geen groenten tafelklaar te koop. Ze werden geteeld in de eigen tuin, met respect voor de natuur en in perfecte harmonie met de seizoenen. Elke streek had zijn specialiteiten en bijzondere soorten. Lees verder....

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen