Asperges uit Klein-Brabant : folklore?

Gaat het met de asperges uit de streek van Klein-Brabant dezelfde kant op als met het grondwitloof uit Brussel of de Tafeldruif  uit de serres van Hoeilaart en Overijse?
Het aspergeseizoen is er al een tijdje bezig. Wie een kijkje wil nemen in het landschap van de heerlijke groente, kan  op de fiets vanuit Puurs de Aspergeroute, uitgestippeld door Toerisme Provincie Antwerpen, afpeddelen en nadien de plaatselijke specialiteit proeven in een van de restaurants in de regio.
Nochtans, de aspergeteelt is in Klein-Brabant bijna uitsluitend een zaak geworden van hobbyisten en amateurkwekers. Voor hen is 2006 in elk geval een mager jaar, want het slechte weer zorgt ervoor dat het een bijzonder kort seizoen wordt. "Door de langdurige koude kon er pas begin mei worden gestoken en op 24 juni is het seizoen onherroepelijk voorbij", zegt aspergekenner Jos De Donder in de Gazet van Antwerpen.Volgens De Donder zorgt de bodemkwaliteit in deze streek ervoor dat de inlandse asperges veel lekkerder zijn dan de zuiderse invoer. En dat staat ook te lezen in het artikel Smaak asperges houdt verband met grondsoort en temperatuur

Andere berichten over asperges

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen