Snoeptomaatje krijgt navolging van Milanino

Met de trend van snackgroenten, de groenten uit het vuistje, wordt voldaan aan de de behoefte naar gezonde tussendoortjes.
Er is al het pluktomaatje en het snoeptomaatje. Er is ook de Calimero, het cocktailkomkommertje 
Onlangs werd de Milanino voorgesteld.

Kweker Gerard Koolen uit Asten-Heusden is lyrisch over zijn jongste ontdekking, de eenhapscracker onder de tomaten: de Milanino. Gisteren werd de nieuwste ’gezonde snack’ gepresenteerd.
Geen papieren buil met een kilo bolronde tomaten, maar een halfpondsbakje é 1,98 euro met elf piepkleine pruimtomaatjes. Grappige dingetjes, een beetje een buikje, felrood van kleur, twee tot drie kleine hapjes per stuk, en geen sap over je vingers. De laag vruchtvlees is dikker dan bij andere soorten, en de smaak zonder meer voortreffelijk. Daar gaat het vooral om, aldus de Nederlandse ’ontdekker’ van deze Milanino’s, kweker Gerard Koolen uit Asten-Heusden: „Zelfs veel mensen die niet zomaar in een tomaat bijten, vinden de Milanino erg lekker. Het is een fijn snacktomaatje. We verwachten er heel veel van.“ Lees het volledige artikel in het Eindhovens Dagblad. (foto: agf)Zon-milanino-bakje

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen