Smaak asperges houdt verband met grondsoort en temperatuur.

Sinds vijf jaar voert Limseeds zeer intensief sensorisch smaakonderzoek uit.

De grootste verschillen zijn gevonden voor grondsoort, waarbij kleigrond minder de typische aspergesmaak geeft dan zandgrond. Op zware grond treedt meer vezeligheid op. Zand en kleigronden geven minder bittere asperges dan de wat nattere, zwaardere zandgronden. Oogsten bij 15° C lijkt optimaal, want de asperge blijkt dan minder bitter en meer aspergesmaak te hebben. Bij 20° C lijkt er sprake van een omslag. Oogsten bij regenachtig weer veroorzaakt een slechtere smaak, die bitterder is, maar het product is dan wel sappiger. Een goede vochtvoorziening zorgt ervoor dat de asperge minder bitter en zuur smaakt en sappiger blijft. (Bron : Nieuwsbrief Limseeds)

Andere berichten over asperges

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen