Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

Werchter backstage 2006

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Podium-verslagen
Festivaria

 

Omhoog

Elk jaar trekt een steeds groeiende delegatie van de jeugd uit de Donkgemeenten voor een of meer dagen naar het muziekfestival in Werchter. Dit jaar mochten Sven Possé en Evelien Guns zelfs achter de schermen eens kijken. Hun verhaal.

Dit jaar voor de 11de keer Werchter aangedaan maar deze keer met een extraatje: in extremis had ik bij Humo kaartjes gewonnen voor een backstage rondleiding voor mij en mijn prinsesje. Op Werchter kon ik bovendien onze al gekochte kaartjes verkopen, waardoor we een volledig gratis weekendje voor de boeg hadden…

Bij 'rondleiding' dacht ik aan een bezoekje aan de perstent, een drankje en een toilet met stromend water, wat al hemels leek na 2 hete dagen. Het werd echter veel meer !

 Evelien en ik mochten op zaterdag 1 juli via de persingang binnen. We kregen speciale bandjes aan en werden omstreeks 16u aan de Humo-stand verwacht. Daar kregen we met 7 andere koppels te horen dat we alles, maar dan ook alles zouden te zien krijgen: frontstage, backstage en onstage. Stel je voor: we mochten het mekka van de muziekliefhebber betreden. Ik kreeg meteen een krop in mijn keel.

We hebben de verschillende dorpen bezocht: mediadorp, cateringdorp, artiestendorp, secretariaat, het zenuwcentrum van het festival. Overal kregen we een heel deskundige uitleg over hoe alles in zijn werk gaat. Dat ging van de werking van hun dranghekken-systeem tot het aantal medewerkers, van alle voorbereidingen tot de verlanglijstjes van wereldsterren. We bezochten bureautjes van de schrijvende pers, de Stubrustudio, de TMFstudio, ruimtes waar vooraf lichtshows geprogrammeerd worden, kortom alles alles alles wat er te zien en te beleven valt.

Ik kreeg werkelijk een ei in mijn broek toen de gids (DE man van de backstage) ons vertelde dat we Kaiser Chiefs frontstage zouden meemaken ! We liepen onder het podium door en stonden ineens oog in oog met de kolkende massa. Wij mochten in de gang staan die uitkomt op de mixtoren, tussen 2 horden mensen. Vanuit deze luxe positie hebben we een fantastisch optreden meegemaakt. We mochten zelfs even in de mixtoren gaan vertoeven, waar je een fenomenaal zicht op Werchter hebt. Na het optreden mochten we  tijdens de setwissel voor The Raconteurs zelfs OP het podium. Een geweldige sfeer ! En natuurlijk, het podium zelf is wellicht iets dat je maar een keer kan meemaken in je leven ! Snel een fotootje genomen voor het nageslacht en dan weer achter de schermen, richting artiestendorp…

Het was een namiddag om u tegen te zeggen met alles er op en eraan. Rond 19u30 werd die afgesloten met nog een frisse pint, T-shirts van Humo en een bezoek aan een “echte” toilet, voor de laatste keer dat weekend. En dan maar opscheppen bij de vrienden… WERCHTER TOT IN 2007 VOOR EEN 12de keer!

Sven Possé

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.