Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

Knapste boer

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Mensen in het nieuws
Ik ben fier op ...
Onze emigranten

 

Omhoog
actie markt

Achtergrond - Wedstrijdnieuws - Aanmoedigingen

Koenraad is derde

Koenraad D'Heer is derde geworden tijdens de finale gisteren nabij Deinze. In een bijna volgelopen tent, met ook een zestigtal supporters uit Berlare, dienden de 15 finalisten een aantal proeven af te leggen, waarbij algemene kennis, zich kunnen 'verkopen' maar ook dansen een belangrijke plaats innamen. Het puntenaantal van de eerste vier lag dicht bij elkaar. Koenraad's eerste evaluatie: "Een leerrijke ervaring en veel vrienden gemaakt. Maar toch blij dat het over is. Nu kan ik de koeien weer op een normaal uur melken..."

De avond begon met een compilatie van wat VTM de voorbije maanden over de kandidaten had bijeengefilmd. Dan volgde een defilé-choreografie waarbij de kandidaten in voetbaluitrusting mekaar uitdaagden. "Als je beseft dat we landbouwers zijn is dat niet zo evident. En er was enkel vrijdagavond voor geoefend. Toch vind ik dat het resultaat mocht worden gezien", zegt Koenraad.  In een kwis moesten merklogo's worden herkend, een actualiteitsvraag beantwoord en een steeds duidelijker beeld herkend. Elke kandidaat had ook een verdediger. Voor Koenraad kreeg Erik Mauren, als Mr Bean verkleed en pratend als Eddy Wally overgekomen uit New York, 30 seconden de tijd om de jury te overtuigen van Koenraad's kwaliteiten. Dan volgde nog een tweede choreografie, in maatpak ditmaal, en de gelegenheid om te bewijzen dat men op een creatieve manier een ei kan verkopen. Na het bijeentelen van de punten, waarbij de uitslag van het praktische proevengedeelte in augustus, waar Koenraad ook derde was, een derde van de punten van de punten bepaalde, werd Nico Suylen (Kinrooi) als winnaar uitgeroepen voor Bart Willems (Tielt-Winge) en Koenraad. Ludo Willems (Opglabbeek) kreeg de publieksprijs.

"Het was zeker een leerrijke ervaring", zegt Koenraad. De voorbije maanden mocht hij op televisie, moest met de pers omgaan, er waren de praktische proeven in augustus en de finale gisteren. Maar hij wil er vooral de vrienden aan overhouden. "De finalisten zijn dat zeker geworden. Ik heb ze al uitgenodigd om in januari naar de kerstboomverbranding te komen." In oktober ziet hij al zeker de eerste twee en de winnaar van de publieksprijs terug. Samen gaan ze in Madrid naar een voetbalwedstrijd en enkele plaatselijke landbouwbedrijven bekijken. Of hij nu ambassadeur van de landbouw wordt ? "Misschien worden we wel eens opgeroepen voor ergens een manifestatie. En wellicht zeker bij de Mooiste Boerin-wedstrijd volgend jaar."

Maar tot dan komt het eigen bedrijf weer op de eerste plaats. "Eigenlijk waren er maar drie kandidaten die echt de mogelijkheid hadden om mee te doen zonder het eigen bedrijf wat te verwaarlozen. Bij mij zijn de koeien zowat op alle uren van de dag gemolken. Het gewone ritme is door de wedstrijd en de verplichtingen errond toch wat verstoord. Daar zullen we nut wat aan moeten werken om alles weer normaal te krijgen."

Achtergrond

Koenraad D'Heer behoorde tot de 16 finalisten voor de wedstrijd 'Mooiste boer van Vlaanderen'. Na de voorstelling van de finalisten kreeg hij alvast heel wat steun van de pers: zowel Het Laatste Nieuws als Radio 2- en Kanaal 3-journaliste Joyce Verdonck lieten hun voorkeur voor Koenraad blijken. Na deze voorstelling volgden in augustus nog een aantal praktische proeven en in september de uiteindelijke finaleavond.

Koenraad zelf is duidelijk niet op eigen roem uit. "Meehelpen aan een beter imago voor de landbouw", zegt hij. De eerste prijs, een jaar gratis rijden met een 4x4, zegt hem ook al niet veel: "Ik heb al een auto." Dat Koenraad inderdaad wil meehelpen aan het imago van de landbouw is al langer geweten. Vroeger al was zijn bedrijf het onderwerp voor een persconferentie over gezonde bedrijven en hij is er ook altijd bij als er opendeurdagen worden georganiseerd. Sinds enkele maanden, dus voor er zelfs sprake was van de wedstrijd, staan op zijn velden spreuken en bedenkingen om voorbijgangers aan het denken te zetten. En wie hem belt, krijgt via zijn antwoordapparaat steeds een doordenkertje mee.

Het is niet echt duidelijk of de bevolking van de Donkgemeenten Koenraad bij deze verkiezing kunnen helpen. "Wie mee wil bij de activiteiten is welkom, maar aan me denken is ook al goed. Ik geloof sterk in positief denken", aldus Koenraad. Wie hem wil aanmoedigen kan dit op deze site. Stuur ons je boodschap.

Nieuw: stemmen voor Koenraad kan vanaf augustus ook via dit webadres.

Wedstrijdnieuws 

eventuele verslagen komen in een aparte bladzijde (zie links)

bulletKoenraad is derde !!! Proficiat
bullet13 september 2003: finale in Astene-Deinze (Countrystudio - Parijsestraat 60, start om 19.30 uur). Toegang: €12,5 - VIP-plaats: €30, incl. 1 fles champagne per tafel. Met deze inkomkaart krijg je ook toegang tot "BUITEN !", een gezinshappening voor de actieve buitengenieter, open op zaterdag 13 en zondag 14 september van 10 tot 18 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Koenraad.
bullet17 augustus 2003: praktische proeven in Vivenkapelle. Wie gaat Koen aanmoedigen ? (Koen werd er derde !!!)
bullet3 augustus 2003: er is een website opgestart met meer informatie over de wedstrijd en de mogelijkheid om je favoriet aan te duiden. Doen !!!
bullet1 augustus 2003: de 15 overgebleven finalisten (een haakte af) zetten tussen 7 en 10 uur een creatieve boerenmarkt op aan de parking van de E17 (richting kust) voor afrit Gent-West. Om ook de andere kandidaten wat in het ongewisse te laten, maken we hier de plannen van Koenraad nu nog niet bekend, maar dit is duidelijk: hij is van plan aan te tonen dat landbouw op een gezonde wijze kan. Wie op weg naar de kust zoekt naar een gezond ontbijt, moet er bij Koenraad zijn.
bullet 17 augustus: in Vijvekapelle bij Damme moeten de kandidaten een vijftal praktische proeven afleggen. Deze moeten naar verluidt vooral de creatieve mogelijkheden van de kandidaten aantonen.
bullet13 september: verkiezing van de Mooiste Boer. De toegangskaarten voor deze finale zijn vanaf 17 augustus bij Koenraad te koop (€12,5)

Aanmoedigingen

Els en Geert  De Bruyne- Van holewinckel (28-8-03)
Beste Koenraad,
Heel veel succes met de  mooiste boer verkiezigen. Voor ons heb je nu al gewonnen!

Yves De Commer (17-8-03)
hoi,ben vandaag ook in vijvekapellen geweest om jullie bezig te zien aan jullie proeven.ben eigenlijk supporter van david en wilfried verdoodt.wat me wel opvalt is dat er tussen jullie een goede groeps geest is en jullie allemaal voor het zelfde doel gaan op krikken van de landbouw. omdat ik met deze sector veel in contact kom en een beetje mijn hart aan verloren ben sta ik daar ten volle achter. succes nog met de verkiezing en tot op de finale in deinze. 

Familie Lebon
Als dorpsgenoot willen wij graag ook een steentje bijdragen tot de verkiezing van mooiste boer: heel veel succes toegewenst
.

Huis Kerre
Wij wensen Koenraad veel succes met de verkiezing van de mooiste boer.
 

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vīrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vīrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.