Moestuindag in Landgoed Vollenhoven

Altijd al willen weten hoe spruitjes groeien? Nog nooit paarse boontjes, Kardoen, Brave Hendrik of Zeekool gezien? Wel eens van wisselteelt, combinatieteelt en groenbemesting gehoord? Benieuwd hoe makkelijk een varken de composthoop kan omzetten? Of gewoon zin in een heerlijke wandeling door een tweehonderd jaar oude moestuin in het oogstseizoen?
Ieder jaar wordt op Vollenhoven tegen het eind van de zomer een aparte open dag voor de moestuin gehouden. Voor jong en oud, voor leken en kenners, er valt veel moois en interessants te zien en te leren in onze moestuin. Tijdens de Moestuindag worden rondleidingen en toelichtingen gegeven. Dit jaar wordt de Moestuindag op zondag 2 september 2007 gehouden.
Je kunt een wandeling maken in de moestuin, tekst en uitleg krijgen over het beheer en onderhoud van de moestuin en er is van alles te koop op het gebied van biologisch tuinieren. Om 17.00 uur begint het oogst- en kookfeest: gasten gaan oogsten, koken en feestelijk dineren onder begeleiding van restaurant Groenland in Driebergen.

Plaats: landgoed Vollenhoven, Utrechtseweg 59, De Bilt.
Zondag 2 september, van 10.00 tot 17.00 uur.
Toegang inclusief rondleiding: € 3,50, kinderen tot 16 jaar gratis.
Meer informatie: www.landgoedvollenhoven.nl
Meer informatie oogst- en kookfeest: www.restaurantgroenland.nl

  • Organiseert u of weet u een tentoonstelling, expo of een open(deur)dag …die met groenten te maken heeft in Nederland of België? Stuur dan een mail (eventueel met bijlagen zoals foto’s of tekstdocumenten) naar tentoonstellingen@plantaardig.com

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen