Moestuinfestival Hex

Het Kasteel van Hex werd gebouwd in de 18de eeuw en wordt omringd door diverse stijl- en landschapstuinen uit dezelfde periode.
Tuinarchitectuur en beplanting zijn door de eeuwen heen bewaard gebleven en met zorg onderhouden. Een van de hoogtepunten vormt de collectie oude en wilde rozen ( gedeeltelijk nog de originele 18de eeuwse struiken !).
De moestuin van 2 hectare, met bijbehorende en nog in gebruik zijnde groentekelder, en een park in Engelse landschapsstijl is ook één van de hoogtepunten.

Eigenaar Graaf Ghislain d'Ursel werkte bij een bank in Brussel, maar werd voltijds kasteelheer omdat het familiedomein zoveel aandacht vergt. De graaf heeft vijf personeelsleden in dienst die vooral de tuinen onderhouden. Het kasteel leeft van de opbrengsten van groenten en fruit, van runderen en schapen. In de kelder staat een aantal diepvriezers met netjes verpakte stukken rosbief en schapenbouten. Het kasteel wordt beheerd als een kleine kmo. Het kasteel is beschermd en de tuin is erkend als waardevol gebied. De moestuin wordt op de oude manier bewerkt.

Naar jaarlijkse traditie is er opnieuw het PLANTEN-, ROZEN-EN MOESTUINFESTIVAL , een trefpunt voor plantenspecialisten en -liefhebbers op zaterdag 8, zondag 9 SEPTEMBER 2007 10.00 -17.00 uur

Dit jaar ligt de nadruk op historisch fruit in Vlaanderen en "eetbaar wild".  Er zijn in dat verband verschillende begeleide themawandelingen, workshops met fruit, tentoonstellingen en demonstraties door bekende vakmensen.

    •  Bekijk de video over de moestuin van Hex met Graaf d'Ursel, de eigenaar van het kasteel en domein.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen