Pompoenen dit jaar dikker dan ooit?

Zwaarste pompoen Het gaat goed met de pompoen van Jos, zo lezen en zien we op zijn pompoenendagboek. Zijn dikste momenteel, de 998pukos woog zaterdag al 491 kg en er komt iedere dag meer dan 5 kg bij! In de erelijst van het kampioenschap te Duisburg sinds 1990 is er geen zwaardere pompoen te bespeuren.

Ook bij de pompoenen heeft het voorjaar de groei bespoedigd blijkbaar. Het zijn dus niet alleen de peren, druiven, appels en meloenen die dit jaar vroeger rijp zijn. "Vooral de warme nachten in mei en juni en het uitblijven van hitte stress lagen aan de basis dat de planten nooit zo snel groeiden als nu", zo schrijft Jos op 15 juni 2007. Met als gevolg een vroege bloei in juni en dikke pompoenen in september. Het belooft alvast de moeite te worden op het kampioenschap voor de zwaarste pompoen te Duisburg op zes oktober. En we duimen voor Jos natuurlijk, want barsten of rot kan nog steeds roet in het eten gooien!

Hoe je zulke zware pompoenen teelt, lees je in de dagboeken van Jos 2004 2005 2006 en 2007  of lees de vertaling ervan in het artikel Reuzen pompoen telen is full time job.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen