Open tuindag in ’t gegeten verleden

Er werd in Bassevelde een proeftuin aangelegd met oude, vergeten groenten. In de proeftuin wordt ook ruimte vrijgemaakt voor een kruidentuin. 

José De Buck, zoon van een tuinbouwer, is een autoriteit in de tuinbouwsector. 'Toen het Genootschap mij de vraag stelde om deze vergeten groeten te kweken, twijfelde ik geen moment', zegt De Buck. 'Samen met de Landelijke Gilde Bassevelde en de Meetjeslandse tuinclub hebben we een tuintje van zo'n vierhonderd vierkante meter aangelegd. Er staan ondertussen ruim veertig soorten groenten in. Het doel van het hele project is om een aantal van deze groentesoorten opnieuw in de belangstelling te brengen. Bij sommige is dat al zo. De pastinaak bijvoorbeeld kan niet snel genoeg gekweekt worden. Het is een groente die perfect in de hutsepot past. Heel wat mensen gaan er opnieuw naar op zoek. De vraag ernaar is momenteel zelfs groter dan het aanbod.'

Dit initiatief is ontstaan ut de goede samenwerking tussen het Culinair Genootschap van het Plattelandscentrum Meetjesland en de Meetjeslandse Tuinclub van de Landelijke Gilden en met de steun van de Erfgoedcel Meetjesland.

Waar
Graanmolenstraat
9968 Bassevelde

Wanneer:
van 01/09/2007 tot 02/09/2007

Meer info:
De Wilde Sandrine
Erfgoedcel Meetjesland
tel.: +32 (0)9 373 75 96
erfgoedcel@comeet.be
http://www.erfgoedcelmeetjesland.be

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen