De nieuwe moestuin van Hans en Gerda

Het leuke aan het hebben van een moestuin op een volkstuincomplex is dat je er bent met gelijkgestemden. Je praat honderduit over de tuin en de goede tips en trucs, die je dan ook kunt toepassen, krijg je er zo bij. Ook als nieuweling kun je er heel snel leren, door te horen, te zien en dan zelf te doen. Hans en Gerda hebben pas een moestuin in Voorschoten en zijn heel enthousiast.  Hun eerste relaas vind je hieronder. Aan de foto's te zien is er tussen 1 juli  en 22 augustus van dit jaar heel veel werk afgeleverd!

 Onzevolkstuin 20070701 (4) Onze tuin 20070822

Hallo medetuinders,
Mijn man en ik kregen op het volksttuincomplex in Voorschoten in juli een volkstuin aangeboden.
We stonden al een tijd op de wachtlijst en hadden er al een paar bekeken, maar die waren of te klein of de klik met dat plekje was er niet.
Vlug zijn we gaan kijken, want het scheen om een bijzonder stukje te gaan.
We waren meteen verliefd, het was net een oerwoud, het onkruid stond tot op borsthoogte en in de kas groeiden de druiven overal en nergens, midden in de tuin bood een enorme ceder lekker verkoeling.
Iedereen verklaarde ons voor gek dat we juist dit plekje wilden ontginnen, maar ja zo zitten wij wel een beetje in elkaar.
Het had sfeer en potentie en dan moet je door alles een beetje heen kijken.
Ook 2 van onze grote kinderen vonden het heerlijk om mee te helpen.
De tuin was altijd siertuin geweest en wij maken er nu voor tweederde moestuin van en voor eenderde siertuin.
Na een maand hard ploeteren is het moestuin gedeelte klaar en de siertuin gedeeltelijk, de kas opgeruimd en om de kas is het nog een zootje, maar daar zit ook al progressie in.
Aangemoedigd door veel lieve buren ploeteren we verder en wat een zegen als je naar huis kunt fietsen met tomaten, komkommer, sla, andijvie, krootjes, bloemen en valappeltjes, allemaal van de buurtjes gekregen.
En toen wij een bramen hek aan het plaatsen waren mochten we spontaan bij iemand die heel veel bramen heeft komen plukken, 4 kilo bramen, geweldig.
Het is helemaal top hier, het landje is nu ingezaaid met Phacelia en het spruit met een bloedgang de grond uit, de paadjes zijn gelegd, de compostvaten op de kop getikt via internet en de sappan staat te pruttelen op het vuur, wat kan een mens zich nog meer wensen.
Bijgevoegd wat foto's van hoe we het kregen en hoe het nu is.
met vriendelijke groeten,
Hans en Gerda

Onzevolkstuin 20070701 (7) Onze tuin 20070822 (2)

Tot zover het verhaal geschreven door Hans en Gerda. Wilt u een berichtje of reactie sturen  naar Hans en Gerda? Stuur dan een email naar groenten@plantaardig.com, dan wordt het bericht doorgestuurd.

Ook zin om even te gast zijn op “Groenten in het Nieuws”? Stuur dan een berichtje naar lezersbijdrage@plantaardig.com. Alle tips, vragen en foto’s zijn eveneens welkom op dit adres.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen