Open namiddag VABI

Naar jaarlijkse gewoonte houden wij op hemelvaartsdag 17 mei onze opendeurdag in VABI vanaf 13u30 tot 18u00. Alle activiteiten voorstellen is niet gemakkelijk want wij bieden, zoals elke agrarische school, meerdere studierichtingen aan. 

*De richting landbouw(technieken) is door de meesten goed gekend: hiervoor zijn opnieuw heel wat exposanten bereid gevonden om de typische land- en tuinbouwmachines tentoon te stellen.

*Voor tuinbouw(technieken) kan iedere plantenliefhebber zijn hartje ophalen in de serres boomteelt, bloementeelt, groenteteelt en fruitteelt.

*Een andere vernieuwing in VABI zijn de nieuwe labo’s voor chemie en biologie. Voor al onze leerlingen en zeker voor de mensen van biotechnische wetenschappen is het een flinke meerwaarde om te kunnen werken in moderne labo’s.

*Voor de mensen met interesse in dierenzorg tenslotte, zal heel wat te zien zijn niet alleen in onze school maar ook op onze hoeve in de Wagenstraat in Rumbeke.

Voor de eerste maal zetten we de deuren open van onze praktijkboerderij. Om alle parkeer- en andere vervoersproblemen te vermijden zullen er bussen ingelegd worden van de school naar de hoeve en terug.

Misschien tot dan?

Meer info over VABI en het volledige programma van de opendeurdag via de website www.vabi.be

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen