De prille moestuin van Vertine

Sinds november heeft Vertine de beschikking over een volkstuintje. En dit voor de eerste keer in haar leven!
Hoe het begon schrijft zij op haar weblog :
"110 vierkante meters heb ik ter beschikking gekregen, en die stonden in november vol met onkruid. Van verschillende kanten hoorde ik dat ik het niet moest laten frezen, omdat er "puunen" inzaten. Dat is de brabantse term voor kweekgras. En dus heb ik manlief lief aangekeken en hebben we het perceel omgespit, en er zoveel mogelijk "puunen" uitgehaald. Daarna de catalogi doorgespit en zaad besteld, plus plantuien en pootaardappels. "

Vertine heeft een klein deel van haar moestuin alvast mooi ingedeeld in vierkante bedden, met daarbij één bijzonder bed dat moet dienen voor square foot gardening. Zo staan de doordragende aardbeien netjes geplant, eentje per vierkant.

Alhoewel het een eerste moestuinervaring is valt alles nog wel mee, dank zij de hulp van ervaren groenten telende buren. Zo heeft zij al snel geleerd dat je de broccoli best onder insectengaas teelt. Aardappelen, broccoli, aardbeien, ajuin, spinazie, worteltjes, het groeit op korte tijd allemaal in Vertine's moestuin. Het is leuk te lezen, dat dingen die ervaren moestuinders als vanzelfsprekend beschouwen, dat echt niet voor iedereen zijn.

Lees er alles over op haar mooi uitgewerkte, maar nog prille weblog : Vertine's moestuin en laat zeker niet na haar ook een virtueel handje toe te steken via de Reageren optie onder ieder bericht van haar.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen