Tuindagen Beervelde: Groentetuin aan tafel

De komende tuindagen, in Het Park van Beervelde.De Tuindagen van Beervelde zijn een begrip bij alle tuinliefhebbers. Twee maal per jaar gaat deze tuinbeurs door. Dit jaar in het weekend van 11, 12 en 13 mei. 

Het thema van de traditionele groentetentoonstelling van Peter Bauwens en Guy Dirix is dit voorjaar : Tuin aan Tafel. (Afgelopen najaar toonden zijn een ruim assortiment Italiaanse groenten )

Er komen te weinig groenten aan tafel. Zij doen een stap in de goede richting en kweken daarom groenten op tafel! Zes tafeltjes van precies één vierkante meter beplanten zij met groenten en laten ze vrolijk en vooral kleurrijk uitgroeien tot je zo aan tafel kunt en van al dat lekkers en moois kunt genieten.

Je kan er kennis maken met vijf nieuwe trendy minislasoorten: kleinduimpjessla, baby eikenbladsla, little gem, kaboutersla en pompon. Minisla is hip en groeit supersnel : in de moestuin, in een pot, op het balkon of langs het tuinpad. Al deze nieuwe soorten maken ook deel uit van het project Tuinaantafel. Je vindt meer info hier.

Ook op Plantaardig.com kon je al kennis maken met de brochure "Saladesoorten één maal zaaien, vele keren oogsten" die je gratis kan krijgen als je inschrijft op de nieuwsbrief. (kolom hiernaast)
Of je kan de vijfdelige serie lezen op Tuinkrant : Saladegroenten telen kan iedereen

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen