Rodekool met appeltjes - Project 2007.

Rodekool met appeltjes. Het is niet alleen een parel uit moeders keuken, maar in 2007 ook een lekker, gezond en actief erfgoedprogramma met groenten en fruit van vroeger en nu in de hoofdrol!

Tientallen partners nodigen je uit om tentoonstellingen te bezoeken, te wandelen langs bloesems en hoogstamboomgaarden, te lezen, te luisteren naar boeiende sprekers, te proeven van de lekkerste gerechten en te koken met nieuwe en vergeten groenten en fruit. Kortom, een prachtige en veelzijdige menukaar waarop je alles vindt om de smaak van groenten en fruit beter te leren kennen én waarderen. Van voorgerecht tot dessert, geserveerd door ervaren gastronomen, met liefde voor eerlijke producten van bij ons. En ook de telers krijgen natuurlijk een plaats.

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten.

Van pastinaak, via bloemkool tot paksoi. Appelen en peren in overvloed maar de Belgische tafeldruif blijft even verlokkelijk. En dan hebben wij het geeneens over de zalig smeltende aardbei. Maar geen probleem, je wordt op je wenken bediend…

Van lente 2007 tot begin 2008, van West-Vlaanderen tot Limburg en zelfs in Nederlands Limburg en Wallonië. Je verkent er de diepvriesregio, heuvelruggen gekleurd door wijngaarden of het land waar het miniwitloof zich thuis voelt. Maar je kan ook halt houden in het centrum van de groenteteelt of even verder genieten van het witte goud. En vergeet vooral niet de verrassend veelzijdige champignon te leren kennen! 

Een programma om van te watertanden, een project om in te bijten!

Alle info op www.rodekool.be

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen