De drie Vitamini's : paprika, tomaat en komkommer

De laatste toevoeging aan het assortiment gezonde snackgroenten (minipaprika en minikomkommer) van de Rainbow Growers Group is een oude bekende: de honingtomaat. Op de website van de Vitamini's is het nog niet te merken, maar op de jaarvergadering van AGF Detailhandel Nederland konden we wel al deze nieuwe telg zien. De Vitamini's werden er afgelopen weekend door de detailisten in groenten en fruit verkozen tot de innovatie van het jaar.

De oranje, zoete, mini, puntpaprika is alvast geen exclusiviteit voor de Rainbow Growers groep, ook de United West Growers brengen ze op de markt onder de naam Vitapep.

De Vitamini's spelen in op zowel de trend naar gezond eten als de trend naar grazing. Voor wie niet de tijd vindt om een gezonde maaltijd te consumeren is er deze gezonde groentesnack

Het zijn niet zomaar te klein uitgevallen paprika's of komkommers, maar speciaal uitgekozen variëteiten van minigroenten. Ze worden verpakt in een handige, makkelijk overal meeneembare verpakking. Het is een "stazak", die je binnen handbereik zet en waaruit je de groenten kan graaien.

Deze eigenschappen maken ze tot echte snackgroenten:

  • Ze zijn maximaal tien centimeter groot.
  • De paprika's  bevatten bijna geen zaadjes.
  • De paprika's zijn de zoetste : oranje!
  • De komkommers hebben geen zaden (maar dat hebben de moderne komkommers ook niet) maar ook geen zaadlijst, wat ze extra knapperig maakt.
  • De Vitamini paprika bevat drie tot vier maal zoveel vitamine C als een sinaasappel.
  • Ze hoeven niet heel koud bewaard (12°C is de ideale bewaartemperatuur voor vruchtgroenten) en gaan, eenmaal verpakt, toch een week lang mee.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen