Tomaten die naar honing smaken

De Honeytomaat is sedert deze week opnieuw beschikbaar bij Looije Tomaten.
De naam Honeytomaat werd gekozen omwille van zijn honingzoete smaak. De zoete smaak en zijn lieve formaatje maken de honeytomaat bij uitstek geschikt als gezonde snack. Niet in de laatste plaats voor kinderen. De doorsnede van het tomaatje is 25 tot 30 mm, het vruchtgewicht schommelt rond de 12 gram. Het suikergehalte van de tomaat is 10 %. De honeytomaat wordt aan de tros (14 of meer tomaten per tros) verkocht.

Voor de honeytomaat is een karakteristieke verpakking en merknaam ontwikkeld. Op elke doos vindt u een smullend beertje tegen een achtergrond van honingraten.
Met de merknaam Dulcita wordt meteen duidelijk dat het merk uit de merkenfamilie van Looije Tomaten afkomstig is. Het woord ‘dulce’ (spaans voor zoet) in de merknaam benadrukt nog eens de zoete smaak van dit tomaatje.
In 2004 is dit tomaatje op zeer kleine schaal getest. In het teeltseizoen 2005 werd een oppervlakte van 3000 m2 voor de honeytomaat gereserveerd. Al vroeg in het seizoen 2005 werd duidelijk dat dit niet voldoende was. Voor het teeltseizoen 2006 is deze oppervlakte nog uitgebreid.

Meer info op de website http://www.looijetomaten.nl/

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen