De zwaarste pompoen uit Europa

Gisteren, 7 oktober 2006,  was het spannende moment eindelijk aangebroken. De jaarlijkse wedstrijd voor de zwaarste pompoen van België en Europa. De 484,5 kilo wegende pompoen van Boonen bleek de zwaarste van alle pompoenen die de circa 60 deelnemers dit jaar kweekten. Dat is trouwens de zwaarste pompoen ooit in Europa geteeld.

De Belgian Pumpkin Confederation (BPC) heeft Paul Boonen uit Kasterlee dan ook uitgeroepen tot Europees kampioen onder de pompoentelers.De pompoen van Paul Boonen woog precies evenveel als de winnende pompoen uit 2005.  Een evenaring van het record. Luc Berrens eindigde tweede met een pompoen van 461 kilo en Leo Kuijpers derde met een pompoen van 404,5 kilo. 
De drie grootste pompoenen van Europa zijn dus van Belgische makelij. De grootste pompoen van Nederland komt van Limburgse bodem, uit Roggel. Harrie Poels uit Roggel eindigde gisteren tijdens de Europese pompoenkampioenschappen op een vierde plaats. Hij moest met zijn pompoen van 390 kilo drie Belgen voor laten gaan. Paul Boonen is lid van het pompoengenootschap van Kasterlee (klik).

Wil je ook een recordpoging "pompoenen kweken" wagen volgend jaar? Dan kan je alvast wat tips vergaren in het artikel Reuzen pompoenen kweken is fulltime job.

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen