Verbruik pompoenen stijgt spectaculair

Met 65 hectare pompoenen is De Terp de grootste leverancier van deze eetbare vrucht in Nederland:  „Wij zijn de hofleverancier van Albert Heijn. Toen we er zes jaar geleden mee begonnen verkochten we hen 25.000 pompoenen in één jaar, nu 150.000 stuks. De oogst is nog volop gaande. In totaal haalt De Terp negenhonderd ton van de velden af.  Zes paar jaar geleden was dat nog tweehonderd ton.
“70 Procent van de pompoenen verdwijnt naar het buitenland. Het gros wordt verorberd door Duitse consumenten. Engeland, Skandinavië, Italië en Frankrijk behoren ook tot de afnemers. De vraag groeit. Steeds meer supermarkten hebben belangstelling. De teelt is gemakkelijk. Ziekte komt bijna niet voor. De pompoen kan zelf knaagwondjes van muizen en hazen herstellen. Boeren krijgen 24 tot 45 cent per kilo voor een pompoen. Consumenten betalen er in de winkel circa twee euro voor. (!)(Bron: De Gelderlander)

Om de verkoop van deze grote hoeveelheden te stimuleren probeert AH de consument te helpen met het koken van pompoenen.
Zo vind je er het recept voor Pittige pompoenburgers,
hoe je Pompoentaart met pecannoten  moet klaar maken
en de bereiding van Geroosterde pompoen .

Op de website van Kwekerij De Terp ( waarvan sprake in het artikel in De Gelderlander) vinden we volgende pompoenrecepten: zoetzuur van pompoen, pompoen pannenkoek en pompoensoep

Kwekerij De Terp   heeft samen met andere pompoentelers een eigen digitale marktplaats, waar men probeert vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. De Terp is een gemengd biologisch landbouwbedrijf (akkerbouw en veehouderij), met de teelt van pompoenen als specialiteit.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen