www.emmen.nu - 11de Country en Pumpkin Fair

Update voor 2007!
COUNTRY & PUMPKIN FAIR 2007
14-15 en 16 sept. van 10.00 tot 17.00 uur.
Sfeervolle outdoor Fair met meer de 80 standhouders.
Zij laten u genieten van prachtige artikelen voor Huis & Hof, maar ook de Beauty Saloon zal wegens groot succes in 2007 niet ontbreken.
Nieuw: de FASHION-STYLE SALOON een tent vol mode!!
Dames dit is echt genieten van het Drentse Landleven, rond de Pompoenerie-Boerderij is het gezellig en echt de moeite waard om eens langs te komen, u bent hartelijk welkom.

Pumpkinfair

Tineke Huizing uit Nieuw-Weerdinge organiseert voor de elfde keer de Country en Pumpkin Fair in haar achtertuin. Wat is verworden tot een grote trekpleister is terug te voeren tot de achtertuin van haar schoonvader. ’’Mijn schoonvader verbouwde pompoenen in zijn groentetuin en vroeg mij om te oogsten. Dat was mijn botsing met pompoenen. De veertig pompoenen stalde ik rondom mijn boerderij en binnen de kortste keren had ik ze allemaal verkocht,’’ blikt de 52-jarige pompoenenpionier terug. Een piepkleine pompoenenmarkt volgde en trok tot haar verbazing 750 bezoekers.

Inmiddels is de Country en Pumpkin Fair een populair uitstapje. Bussen uit Nederland en Duitsland reizen af richting de Pompoenerie in Nieuw-Weerdinge. Vier duizend belangstellenden rukten vorig jaar aan voor alles omtrent de pompoen. “Het loopt uit de hand, maar wel op een leuke manier.’’ Ook dit jaar is de fair van 15 tot en met 17 september weer groots opgezet. Een dikke zeventig standhouders met een variërend aanbod van woon- en tuindecoraties, buitenkleding, kazen, wijn proeven, kunst en antiek beslaan de landerijen rondom de boerderij.

’’Dit jaar krijgt de fair een extra dimensie door de Beauty Saloon. Hier wordt de pompoen cosmetica lijn uitgestald. Natuurlijke verzorgingsproducten als bodymilk, olie en nachtcreme zijn daar te koop.’’ Ieder jaar vliegt Huizing naar Amerika om zaden in te slaan. ’’Amerika is vanwege Halloween toch de bakermat van de pompoen. Wat veel mensen niet weten is dat de pompoen super gezond is door de vele vitaminen en anti-oxydanten. Zo hebben we dit jaar ook de spaghettipompoen. Voor mensen die niet tegen zetmeel kunnen is dit een goed alternatief. Een andere primeur is de donkergroene pompoenenpitolie, een zeer gezonde aromatische olie voor over salades.’’ Verder prijkt de markt nog met pompoengerechten in de vorm van cake, broodjes en soep. ’’Wat ook het proberen waard is, is het pompoenenpof gebakje van Janoux Ensing’’, meldt Huizing. Naast diverse workshops, demonstraties en exposities is er nog de strijd om de leukste vogelverschrikker. (Persbericht www.emmen.nu - 11de Country en Pumpkin Fair.)

Meer info op de website http://www.pompoenerie.nl/pumpkinfair.php en http://www.pompoenerie.nl

Hebt u ook een pompoenententoonstelling of een andere expo, opendeurdag …die met groenten te maken heeft in Nederland of België? Laat het weten via dit formulier! Of mail (eventueel met bijlagen zoals foto’s of tekstdocumenten) naar tentoonstellingen@plantaardig.com

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen