De truc met de gegrilde groenten en de tapenades...

Tapenade, wrap, quorn,  bruschetta, het zijn allemaal nieuwe ideeën die uw tussendoortje of lunch aangenamer kunnen maken. U vindt er alles over in de nieuwe website over Snacks met groenten, gezond en smakelijk, een kort citaat...

Elk gerecht van The Foodmaker is zo ontworpen dat je het gemakkelijk moet kunnen eten terwijl je over straat loopt. Robby Dubois weet dan ook waarover hij spreekt als hij het over hedendaagse snacks heeft. “Vandaag hebben we veel meer mogelijkheden om een gezonde en meer uitgebreide snack mee te nemen, die bovendien past bij de hedendaagse keuken”, zegt hij. “Verse groenten en fruit moeten daarbij beslist een hoofdingrediënt vormen. We gaan die combineren met eigentijdse producten zoals wraps (maïspannenkoeken), ciabattabroodjes, panini (warme broodjes), baguettes en pestosaus”. Om een gezonde snack mee te nemen naar het werk of aan je kinderen mee te gevennaar school, hoeft u niet noodzakelijk veel vroeger op te staan of dure keukenapparaten te hebben. Meestal kunt u een groot deel van de bereiding ’s avonds al doen. En met een goede blender, keukenrobot of mixer met cutterhulpstuk komt u thuis al een heel eind.

De truc :

Twee regels voor een gezonde hap

  • Groenten die we niet of minder gemakkelijk rauw kunnen eten (aubergine, courgette, paprika, venkel, asperge…), kunt u best grillen en dan in de snack verwerken. Grillen is een gezonde bereidingswijze en zorgt voor extra smaak. Ook kinderen zullen gegrilde groenten gemakkelijker eten. Het grillen kan bovendien de avond voordien gebeuren.
  • Vervang mayonaise en vetstoffen als smeersel door een groentetapenade of een groentepuree, bij voorbeeld wortel- of auberginetapenade of kikkererwtenpuree (ook bekend als houmus). Zo’n tapenade of puree kunt u voor een hele week klaarmaken en bewaren in de koelkast (zie de recepten verderop).

Dankzij Flandria, hét Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit vindt u hier de website over snacks, lunch en tussendoortjes  met groenten, gezond en smakelijk

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen