Barbecue? Kumato is de beste tomaat.
De Kumato is een opvallende bruine tomaat die zonder kroontje wordt geoogst. De smaak is verrassend zoet.
De Flandria Kumato is de ideale tomaat voor de barbecue of de oven. Snijd de tomaat doormidden en bestrooi hem met knoflook, paneermeel en olijfolie. Rooster hem op de barbecue of onder de ovengrill (of laat hem garen in de oven). De Flandria Kumato is ook zeer geschikt voor koude bereidingen (opvullen), sorbet en marmelade. Jaarrond verkrijgbaar in schaaltjes met 4 tot 5 tomaten.
Uniek voor de consument:
• De zachte smaak, de sappigheid en het aroma geven een speciaal smaakboeket
• Rijpt van binnen naar buiten
• Een dieprood interne kleur en de donker groene zaad gel, geven bij het versnijden tot schijven een zeer attractief beeld
• Uitstekende houdbaarheid
• Aanwezigheid van originele menu’s, ontwikkeld door topkoks
(bron : Flandria Nieuwsbrief )
Download de productfiche van Kumato (pdf)
Zelf bruine tot bijna zwarte tomaten kweken? Het kan via de heirloomrassen Ananas Noir, Black Prince, Black from Tula, Triffle Black , Black Krim (Noire de Crimée) en vele andere.
Bekijk alle artikels uit de serie Groenten op de Barbecue.