Atzina is vijftiende kersgroente van Koppert Cress

AtsinaDe cress is genoemd naar de indianenstam in Noord Amerika die de bladeren van de plant gebruikte voor het maken van een warme zoetsmakende drank dat hielp bij problemen met de luchtwegen en bovenal nog lekker smaakte ook. Atsina Cress smaakt zoet en past daarom heel goed bij het dessert en in zoetsmakende amuses.

De blaadjes van Atsina Cress hebben de vorm van een hartje. Door zijn zachte structuur is het in desserts aangenamer dan het wat hardere muntblaadje. Dit is inmiddels de vijftiende cress die Koppert Cress  in productie heeft. Atsina Cress is bij een temperatuur van 2 – 4 graden twee weken houdbaar.

Bron : De internetpagina voor de Hollandse AGF-HANDEL.
Lees ook
Tuinkers krijgt gezelschap van andere microgroenten.
Kookfornuis bij de groenten.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen