Kookfornuis bij de groenten.
Nog niet zolang geleden hadden we het hier over het innovatieve bedrijf Koppert Cress. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van microgroenten, dit zijn kers-varianten van diverse groente- en kruidensoorten.
Welke dat zijn en hoe dat alles in zijn werk gaat kunt u lezen in het artikel Tuinkers krijgt gezelschap van andere microgroenten
Het bedrijf wil echt wel baanbrekend zijn op alle gebied. Het heeft nu een kookstudio gebouwd bij het bedrijf. Met niet zomaar een fornuis, maar wel één waar er op de hele wereld nog maar drie van zijn.
Het is de bedoeling dat koks kunnen experimenteren met allerlei toepassingen van de door Koppert Cress geteelde Cress-varianten. Koppert Cress wil op deze manier actief trends in de horeca gaan zetten, met culinaire gerechten waar zijn producten in zijn verwerkt.
De belangstelling om te koken aan de 'Ferrari onder de kookfornuizen' is groot. Zo zullen de 'Euro-tocs', leden van een exclusieve koks-sociëteit, er hun jaarvergadering gaan houden. Naast de keuken bestaat het kookdemonstratiecentrum uit een eetzaal waar bedrijven hun klanten kunnen uitnodigen voor een maaltijd. (Bron)
Je kan foto's van dit gewaagde experiment bekijken via deze link