Kookfornuis bij de groenten.

Nog niet zolang geleden hadden we het hier over het innovatieve bedrijf Koppert Cress. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van microgroenten, dit zijn kers-varianten van diverse groente- en kruidensoorten.

Welke dat zijn en hoe dat alles in zijn werk gaat kunt u lezen in het artikel Tuinkers krijgt gezelschap van andere microgroenten

Het bedrijf wil echt wel baanbrekend zijn op alle gebied. Het heeft nu een kookstudio gebouwd bij het bedrijf. Met niet zomaar een fornuis, maar wel één waar er op de hele wereld nog maar drie van zijn.

Het is de bedoeling dat koks kunnen experimenteren met allerlei toepassingen van de door Koppert Cress geteelde Cress-varianten. Koppert Cress wil op deze manier actief trends in de horeca gaan zetten, met culinaire gerechten waar zijn producten in zijn verwerkt.
De belangstelling om te koken aan de 'Ferrari onder de kookfornuizen' is groot. Zo zullen de 'Euro-tocs', leden van een exclusieve koks-sociëteit, er hun jaarvergadering gaan houden. Naast de keuken bestaat het kookdemonstratiecentrum uit een eetzaal waar bedrijven hun klanten kunnen uitnodigen voor een maaltijd. (Bron)

Je kan foto's van dit gewaagde experiment bekijken via deze link

Kiemen en microgroenten kan je ook makkelijk zelf telen. Hoe? Lees er alles over in het zeer praktische boekje Kiemen en Microgroenten (bestel hier voor de prijs van 10,44 euro) van Peter Bauwens. Ik heb het boekje zelf ook gelezen en vind het bijzonder praktisch en begrijpelijk geschreven. Na het boekje door te nemen kan je onmiddelijk aan de slag!

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen