Tuinkers krijgt gezelschap van andere microgroenten.

We hadden het er al even over in de artikelenreeks "Broccoli? Gezondheid!". Naar analogie met tuinkers is het ook mogelijk broccolikers te telen. Maar daarmee is de kous niet af. Er is een groeiende belangstelling voor andere kersgroenten, microgroenten. Het bedrijf Koppert Cress heeft het gat in de markt ontdekt, of beter gezegd: ze hebben het gat zelf gemaakt.
De bedrijfleider Rob Baan van Koppert Cress in het artikel Koppert Cress groot in microgroente dat vrijdag ll. in het AD verscheen:

„Er is geen markt voor microgroente. Iedereen kan leven zonder een blaadje cress en een biefstukje. Vraag moet je creeëren. Dus we bezoeken culinaire beurzen en laten iedereen proeven. Het is een geweldig gezicht als iedereen je product in zijn mik schuift.”
Ze kweken ondertussen vijftien verschillende kiemplantjes. In enkele dagen tijd hebben zij een verkoopsklare groente. Dat kan niet iedere tuinbouwer vertellen.
En toch domineert een klein Monsters bedrijf met 25 medewerkers wereldwijd de afzet van vijftien soorten kleine kiemplantjes. Concurrentie in binnen- en buitenland is er nauwelijks. roente kweken voor miljonairs vindt hij geen probleem. Het bedrijf vaart er wel bij. De kassen worden op dit moment nog steeds uitgebreid, de productie kan er met sprongen vooruit. De teelt, door koks gebruikt voor allerlei smaaknuances en garnering, neemt namelijk weinig ruimte in. Bovendien is het tussen de vier dagen en vier weken allemaal volgroeid.
Wil je meer weten over deze microgroenten? Kijk dan eens op deze pagina van de website van Koppert Cress. Er zitten een aantal exotische, minder gekende soorten bij, maar er zijn er toch een aantal waarvan je makkelijk zaad kan verkrijgen. Leuk om zelf even aan de slag te gaan...

Hoe kan je zelf aan de slag gaan? Lees er alles over in het zeer praktische boekje Kiemen en Microgroenten (klik hier voor de prijs van 10,44 euro) van Peter Bauwens.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen