Geen lente in de groentekas.

U hebt het misschien al gemerkt: lenterige temperaturen zijn er dit jaar niet in de kas. Normaal halen we bij een uurtje zon deze tijd van het jaar vlotjes 15 tot 20°C onder glas. En dat is voldoende om de vroege (blad) groenten in de serre een mooie voorsprong te geven.
Het artikel vandaag in HLN bevestigt :

Somberste februari ooit
De huidige februarimaand zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als de somberste ooit. Tot en met de 20ste werden er op het KMI in Ukkel amper 12 uur en 48 minuten zonneschijn opgetekend. Een normale februarimaand levert 73 uur zonneschijn op.

Tot nu toe staat het record van somberste februari op 1923 en 1966, met allebei 35 uur zon. De voorspellingen voor de komende dagen zien er ook niet rooskleurig uit, zodat de kans groot is dat we dit jaar de 35 uur niet zullen halen.

Had u gedacht dat het artikel van 5 februari over "Bladgroenten in de kas? Vang de weersovergang op" nu bijna drie weken later nog steeds actueel zou zijn? Inderdaad, voor het weekeind belooft de weersvoorspelling flink wat meer zon. Dat wordt een hevig klimaatcontrast met de voorbije vier weken. Je leest dus best nog eens de tips van het geciteerde artikel.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen