.


 
 
Leonard White biografieTerug naar de inhoudstafelJulian Wintle biografie
p. 12/15
John Bryce biografie
John BryceVroege carrière

John Bryce begon zijn carrière als acteur. Hij vertolkte een niet gecrediteerde rol in 'Pacific Destiny' (1956), een Britse langspeelfilm met Denholm Elliott en Susan Stephen in de hoofdrollen.

De Wrekers - The Avengers

In 1962 werd John Bryce aangeworven als story editor bij 'The Avengers'. Hij was er bij vanaf de eerste episode 'Hot Snow', in totaal bewerkte hij het verhaal van 40 episodes. In 1963 volgde hij Leonard White op als producer tijdens seizoen twee (Cathy Gale) met de episode 'Intercrime'. Hij bleef producer tijdens seizoen drie, waarna hij in de Emma Peel z/w reeks (seizoen 4) opgevolgd werd door Julian Wintle.

Bij de start van de Tara King reeks (seizoen 6) werd John Bryce aanvankelijk terug aangesteld als producer, hij moest de serie terug wat meer realiteitszin geven. Bryce had ondertussen 'Redcap' geproduceerd, een serie over sergeant John Mann, een officier van 'Her Majesty's Royal Military Police Special Investigation Branch'. De hoofdrol werd vertolkt door John Thaw die respectievelijk in de jaren 1970 en 1980 vooral bekend werd door 'The Sweeney' en 'Inspector Morse'. Bovendien was Bryce verantwoordelijk voor de keuze van Linda Thorson als de opvolgster van Diana Rigg. Al snel bleek dat er teveel van de charme van de Emma Peel reeks verloren ging en de producers van de Emma Peel kleurenreeks (seizoen 5), Brian Clemens en Albert Fennell, werden teruggeroepen om de Tara King reeks te redden.

Latere carrière

Na zijn ontslag door 'Thames Television' als producer van 'The Avengers' bleef zijn televisiewerk beperkt tot de productie van 3 afleveringen van 'Storyboard' (1983).

Media © Canal+
Foto's

John Bryce (1963)
EXTERNE LINKS

John Bryce filmografie

Langspeelfilms
1956 Pacific Destiny Tulo

Producer
1983
1964
1965
1963
Storyboard
Redcap
Public Eye
The Avengers
3 episodes
25 episodes
2 episodes
38 episodes
TV-serie
TV-serie
TV-serie
TV-serie

Story Editor
1962 The Avengers 40 episodes TV-serie
Leonard White biografieTerug naar de inhoudstafelJulian Wintle biografie
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com