.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'Upstairs Downstairs' (1974-1975)
 
In 1974/75 vertolkte Gareth Hunt de rol van Frederick Norton in de Britse dramaserie 'Upstairs Downstairs'. Zijn karakter, Frederick, verschijnt voor het eerst in episode 11 van het 4de seizoen waarin hij als 'batman' van James Bellamy diens persoonlijke spullen komt brengen ten huize Bellamy. In het 5de seizoen wordt Frederick als bediende aangenomen.

'Upstairs Downstairs' vertelde het verhaal van de familie Bellamy en hun bedienden in een herenhuis in Londen en werd door ITV uitgezonden van 1971 tot 1975. De verhaallijn liep van 1903 tot 1930 en is een getrouwe weergave van de sociale en technologische veranderingen tijdens deze periode. Het oorspronkelijke idee kwam van twee bevriende actrices Jean Marsh en Eileen Atkins. Hun idee was een komische serie, 'Behind the Green Baize Door', die zich focusseerde op het leven van 2 kamermeisjes in een groot landhuis. Het idee werd uitgewerkt door Sagitta Productions die al snel het komische element links lieten liggen. Er werd een ganse familie aan het verhaal toegevoegd en gedurende een korte tijd kwam Honor Blackman in aanmerking om de rol van Lady Marjorie te vertolken. Uiteindelijk ging de rol naar Rachel Gurney.

Synopsis 'Missing Believed Killed'

Sinds een aantal weken leven de bewoners van 165 Eaton Place in onzekerheid. James Bellamy (Simon Williams) gelegerd in Passendale wordt vermist. Plots duikt de 'batman' van James, Frederick Norton (Gareth Hunt), op ten huize Bellamy met James's persoonlijke spullen. Frederick vertelt dat ze gescheiden werden tijdens een Duitse aanval. Even later wordt de onzekerheid weggenomen door een dramatisch bericht uit Frankrijk...

Synopsis 'Upstairs Downstairs Remembered: 25th Anniversary'

In 1996 was Gareth Hunt de gastheer in de Britse documentaire 'Upstairs Downstairs Remembered: 25th Anniversary'. De documentaire kijkt met een nostalgische blik terug op de serie. De productie bevat een aantal interviews van de nog in leven zijnde cast afgewisseld met een aantal clips uit de televisieserie. Er zijn onder meer interviews met Simon Williams (James), Meg Wynn Owen (Hazel), Nicola Pagett (Elizabeth), Jacqueline Tong (Daisy), Jenny Tomasin (Ruby), Christopher Beeny (Edward), Jean Marsh (Rose/Co-creator), John Hawkesworth (Producer), Alfred Shaughnessy (Script Editor) en Fay Weldon (Writer). De documentaire is als bonus aanwezig op de Amerikaanse DVD set van seizoen 1 en op de complete boxset (zie beschikbaarheid).

Avengers acteurs

(*1) David Langton vertolkte de rol van Gerald Shelley in 'The Mauritius Penny' (Cathy Gale), Major Swinburne in 'November Five' (Cathy Gale) en Sir James Arnell in 'The £50,000 Breakfast' (Emma Peel, kleur).
(*2) Brian Badcoe vertolkte de rol van Cooty Gibson in 'Game' (Tara King).

Credits 'Missing Believed Killed'

Director:
Writer:
Producers:

Music:
Christopher Hodson
Jeremy Paul
Rex Firkin (executive producer)
John Hawkesworth (producer)
Alexander Faris
Cast
Hazel Bellamy
Rose
Mrs. Bridges
Richard Bellamy
Georgina
James Bellamy
Edward
Ruby
Daisy
Trooper Norton
Surgeon Major Rice
Sister Menzies
Jenny
Nurse Wilkins
Meg Wynn Owen
Jean Marsh
Angela Baddeley
David Langton (*1)
Lesley-Anne Down
Simon Williams
Christopher Beeny
Jenny Tomasin
Jacqueline Tong
Gareth Hunt
Brian Badcoe (*2)
Patricia Macrae
Celia Imrie
Ann Martin

Media © London Weekend Television (LWT) / ITV
Videoclips
Sample clip: 'Missing Believed Killed'
Sample clip: 'Upstairs Downstairs Remembered: 25th Anniversary'
DVD/VHS
Upstairs Downstairs


DVD (zone 1) via Amazon.com
DVD (zone 2) via Amazon.co.uk
Foto's

Gareth Hunt & Christopher Beeny

Gareth Hunt

Meg Wynn Owen, Gareth Hunt & David Langton
EXTERNE LINKS
Terug naar Gareth Hunt 1961-1980
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com