.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'The Morecambe & Wise Show, Christmas Special' (1975)
 
Op 25 december 1975 is Diana Rigg te gast in de ‘The Morecambe & Wise Show’, andere gasten in de kerstspecial zijn Des O'Connor, Gordon Jackson, Robin Day, Diane Solomon, Brenda Arnau, Ann Hamilton, Pan's People, Reg Turner, Debbie Ash en Fiona Gray.

De scène met Diana Rigg werd opgenomen in het Broughton kasteel te Banbury, Oxfordshire, UK en omvat onder meer een zwaardgevecht en een dans in de grote hal van het kasteel.
 
Eric Morecambe vertolkt Charles II en Ernie Wise de beruchte 16de-eeuwse roddelschrijver Samuel Pepys. Eric’s geliefde, Nell Gwynne, wordt vertolkt door Diana Rigg. Er werden onder meer opnames genomen waarin Eric Morecambe (Charles II) en Diana Rigg (Nell Gwynne) in een koets aankomen aan het kasteel.

Trivia

Eric Morecambe (echte naam, Eric Bartholomew) en Ernie Wise (echte naam, Ernest Wiseman) traden voor het eerst samen op in 1941. Ze vormden één van Engeland’s populairste comedy teams. Hun eerste reeks shows maakten ze voor ATV (ITV) van 1961 tot 1968. In 1968 verhuisden ze naar de BBC en tijdens de 10 daaropvolgende jaren dat hun show op de staatszender uitgezonden werd bereikten ze het hoogtepunt van hun carrière. Vooral hun kerstmisspecials scoorden zeer hoog bij het publiek met telkens meer dan 20 miljoen kijkers. In 1978 deed Thames Television (ITV) hun een aanbod dat ze niet konden weigeren. Eric Morecambe overleed op 29 mei 1984 hij werd 58 jaar oud, Ernie Wise stierf op 21 maart 1999 en werd 73 jaar oud.

Het Broughton Castle te Banbury, Oxfordshire werd gebouwd door Sir John de Broughton in 1300. Het werd verkocht in 1377 aan William Wykeham, bisschop van Winchester en één van de invloedrijkste personen in het middeleeuwse Engeland. Een nakomeling van Wykeham huwde met een lid van de Fiennes familie, de familie die tot vandaag eigenaar is van het kasteel. Het originele kasteel, waarvan het meeste nog steeds bestaat, werd een eerste keer uitgebreid geherstructureerd in 1554 later volgen ook verbouwingen in de 17de en 19de eeuw. Het kasteel diende meermaals als locatie in films waaronder ‘Shakespeare in Love’ (1998), ‘The Madness of King George’ (1994), ‘Three Men and a Little Lady’ (1990) en ‘The Scarlet Pimpernel’ (1982).

Eleanor (Nell) Gwynne (02/02/1650 – 14/11/1687) was één van de eerste beroemde Engelse actrices. Gedurende een aanzienlijke tijd was ze de minnares van Charles II. Bij het publiek was ze enorm populair vanwege haar uitgesproken komische talent op het toneel.

Charles II (29/05/1630 – 06/02/1685) was koning van Engeland, Schotland en Ierland van 1660 tot 1685. Hij verwierf door zijn levensstijl de bijnaam ‘de Vrolijke Koning’. Zijn favoriete minnaressen waren Barbara Palmer, de actrice Nell Gwynne en een hofdame van zijn jongste zuster, Louise de Kérouaille.

Samuel Pepys (23/02/1633 – 26/05/1703) was een Brits ambtenaar in de 17de eeuw, die vooral beroemd is geworden vanwege zijn dagboeken. Hij beschreef tien jaar lang zijn dagelijks leven met een nietsontziende eerlijkheid. Hij werd gedreven door nieuwsgierigheid en liet zich vaak door deze nieuwsgierigheid leiden, zodat hij altijd sterk impulsief reageerde.

Credits

Writers:


Producer:
Film Editing:
Eddie Braben
Eric Morecambe
Ernie Wise
Ernest Maxin
Bill Harris
Cast
Eric Morecambe
Ernie Wise
Diana Rigg
Des O'Connor
Gordon Jackson
Robin Day
Diane Solomon
Brenda Arnau
Ann Hamilton
Pan's People
Reg Turner
Debbie Ash
Fiona Gray

Media © BBC
Videoclips
Sample clip: Psychiatrist Sketch
Sample clip: Nell Gwynne Intro
Sample clip: Nell Gwynne Play
DVD/VHS
Tekst


Niet beschikbaar.
Foto's

Diana Rigg

Eric Morecambe & Diana Rigg

Diana Rigg & Ernie Wise

Eric Morecambe & Diana Rigg

Ernie Wise, Diana Rigg & Eric Morecambe
Terug naar Diana Rigg 1961-1980
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2016
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com