.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina

'Leyland Cars, Rover SD1' (1976)
 
Toen 'The New Avengers' op de ontwerptafel lagen wou medeproducent Brian Clemens het gebruik van stijlvolle wagens uit de oorspronkelijke serie behouden. Clemens en Fennell sloten een deal met British Leyland om hun sterren van het nodige transport te voorzien. Lotus wou terug in het plaatje komen maar wegens budgettaire redenen vielen ze uit de boot. De producenten vonden het wijzer om het bij één fabrikant te houden en dat werd British Leyland. Ook Ford was kandidaat maar wegens de Amerikaanse achtergrond van de firma werden ze afgewezen door de producenten. Steed en Co. zouden zich verplaatsen in zuiver Britse wagens. John Steed kreeg drie wagens toebedeeld: een Jaguar XJ12 Coupé, een Rover SD1 en een Range Rover.

De Rover was een préproductiemodel en bleek achteraf heel wat kinderziekten te vertonen. Oorspronkelijk zou de SD1 de hoofdwagen van Steed worden, maar wegens de mechanische problemen kreeg hij ook een Jaguar. Ook Pudey en Gambit verplaatsten zich in BL producten, Pudey eerst in een gele MGB MkII en later in een gele Triumph TR7 en Gambit beschikte over een rode Jaguar XJS en een witte Range Rover. Ook met de Jaguar XJS waren er frequent technische problemen, het productieteam beschikte zelfs over twee identieke Jaguars om zeker te zijn dat er steeds 1 beschikbaar was.

Synopsis

De promotiefilm van British Leyland voor de Rover SD1 maakt gebruik van dezelfde wagen die John Steed in de serie gebruikte. De film start met een vrouw die in duikerspak uit de zee stapt en na zich omgekleed te hebben in een gele wagen stapt aan de zijde van een man in maatpak en bolhoed. In het begin is er een korte momentopname van Patrick Macnee als John Steed maar in het vervolg worden de rollen van Steed en Pudey duidelijk door andere acteurs vertolkt. Wie enig idee heeft over de identiteit van de acteur en actrice kan altijd iets laten weten.

Er volgt dan een wilde achtervolging met enkele andere wagens waaronder een Volvo 240 DL, een Ford Granada MkI en een Mercedes. Een verkorte versie van deze achtervolging werd gebruikt in de aflevering 'The Lion and the Unicorn'. De promotiefilm eindigt met de Ford Granada die in een ravijn rijdt en de sterren die gemoedelijk uit hun Rover SD1 stappen net of er niets gebeurd is. Op het einde wordt de originele Avengers-tune van Laurie Johnson gespeeld en niet de tune van The New Avengers.

Trivia

John Steed's gele préproductie Rover SD1 werd eveneens gebruikt in de eerste afleveringen van 'The Professionals' als de wagen van Cowley (Gordon Jackson). Dezelfde Rover was ook te zien in een aantal afleveringen van 'Return of the Saint' met Ian Ogilvy.

SD1 staat voor het eerste ontwerp van de Specialists Division, het ontwerpteam van British Leyland dat ontstond door de samenwerking tussen de ontwerpers van Rover, Jaguar en Triumph.

De Rover SD1 was wagen van het jaar in 1977.

Media © Leyland Cars / CTV Workshops Ltd.
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
Chapeau melon et bottes de cuir : The New Avengers, saison 2 - Coffret 4 DVD

Uitgebracht als extra op: Chapeau melon et bottes de cuir : The New Avengers, saison 2 - Coffret 4 DVD (Canal+ R2)
Foto's

Patrick Macnee

Rover SD1

Unknown actress
Terug naar Patrick Macnee 1961-1980
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2022
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com