De spinazieacademie over historisch koken en kweken

De blog van Lizet Kruyff, die deel uitmaakt van de website http://spinazieacademie.nl/ is al een tijdje actief. En heel actief moet ik zeggen. Er komt bijna dagelijks een nieuw artikeltje bij.
Daarom dat ik het de moeite vond om haar blog even in de kijker te zetten (klik hier
Dit blog gaat over haar ervaringen met het historisch koken, met het kweken van historische en andere groenten, over de oude appelrassen in de tuin, over historische kookboeken en alles wat daar mee te beleven valt. Zij heeft het zowel over haar de oogst uit haar eigen groentetuin als over wat je met die groenten kan doen, dikwijls gebaseerd op antieke kookboeken uit vorige eeuwen.

 

Een greep uit wat al verschenen is.

 
   

De auteur Lizet Kruyff is wetenschapsjournalist met specialisatie culinaire geschiedenis. Ze is de auteur van  onder meer Twintig Eeuwen Koken en Eten, Lekker Glutenvrij, Mozarts Menu, , Cha cha cha, tja wat zullen we eten.

Inspiratie vindt zij in haar uitgebreide collectie historische kookboeken en boeken over de geschiedenis van het eten en uit haar moestuin met historische groenten en oude appe- en perenrassen. Workshops en lezingen over dit onderwerp zijn een
mogelijkheid voor haar om de liefde voor het culinaire erfgoed uit te dragen. Zij is ook lid van het genootschap der vergeten groenten.

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen