Spinazie telen in een groeizak.

De heer Willem L. Driessen stuurde een berichtje van een zeer opmerkelijke manier van groenten kweken : spinazie in een tuinaarde-zak!

 

"Ik heb daarvoor een zak 'bemeste tuinaarde' (van Karwei) genomen, daarvan een zijde weggesneden en vier voortjes getrokken, waarin ik vrij dik Amsterdams Reuzeblad Scherpzaad heb gezaaid in begin januari. Dat bleek nogal aan de vroege kant te zijn. Volgend jaar start ik  half februari. Zoals gemeld heb ik inmiddels een maal voor 4 personen ervan geoogst en wel op 19 maart.

Deze spinazie-kweek laat ik voorlopig in de kas om te zien of er weer zoveel groei inkomt zodat ik een tweede keer kan oogsten." (foto dd 15 mrt 07)

Willem, bedankt, voor deze mooi lezerstip. Te zien aan de groeikracht van het gewas, zal een tweede pluk zeker lukken! (p.s. Januari is niet te vroeg hoor om spinazie in de kas te telen)

Beste lezer, wilt u ook graag een  teelttip, een teeltmethode, een oogst, een groente(ras), een recept....  of gewoon een
(foto)berichtje uit uw moestuin delen met andere groentetelers stuur dit dan door naar
lezersbijdrage@plantaardig.com. Je doet er de duizenden andere lezers van deze nieuwsbrief alvast een plezier mee!

Reacties

Beste tuinvrienden,
Wanneer wij met vakantie in Denemarken waren, kweekten onze vrienden daar tomaten in de kas, niet in de vrije grond, maar ook in een zak met tuin aarde!
Een goede kennis van ons wil ook een tuintje aan leggen, op een soort verwaarloosd grasveld. Ik wil er zwart plastic op de grond doen, en dan de groente in zakken laten groeien. Als het lukt, zal ik U berichten!
Vriendelijke groeten, Adri Voetberg, uit Friesland.

Ook reageren of een tip voor de lezers? Klik dan hieronder op Reageren? Vragen? of stuur het naar lezersbijdrage@plantaardig.com

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen